Resirkulert politikk

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerOrdfører Refstie, varaordførerkandidaten og 2 ungdomskandidater skriver i lokalavisene:

«Lokale klimatiltak som virker. Sunndal Arbeiderparti går derfor til valg på å føre klimaregnskap i kommunen. Slik kan vi få oversikt over utslipp i kommunen, sette oss mål, og velge de mest effektive lokale klimatiltakene. At dette er ett av de mest effektive virkemidlene vet vi. Arendal kommune vedtok i 2008 at de skulle begynne å føre klimaregnskap. I dag har de kuttet utslippene sine med 80 prosent.»

Jeg tror ikke Sunndal Arbeiderpartis politikk vil virke på klimaet.

Ordfører Refstie har ledet Økonomi- og planutvalget, nå Formannskapet, i mange år. Han bør se til at kommunen gjennomfører de vedtak kommunestyret har gjort.

Kommunestyret vedtok enstemmig i desember 2009 «Energi- og klimaplan for Sunndal kommune 2009 – 2015». Det er ei kommunedelplan som skal oppdateres og fornyes. Av Sunndal kommunes planstrategi for 2016- 2020 går det fram at det skal skje i 2017.

Plana er ikke revidert.

Energi- og klimaplana var god.

«VISJON :Sunndal kommune - et kraftsenter med kompetanse på energieffektive løsninger.

MÅL 1: I Sunndal skal vi redusere klimagassutslippet med 15 % i løpet av 2015 målt fra 2006, eks Hydro Aluminium

2. Sunndal kommune skal være den ledende kommunen i utvikling og bruk av fjernvarme og fornybar energi og det er et mål å få nasjonalt senter for fjernvarme lagt til Sunndal

3. Sunndal kommune skal gi innbyggerne økt kunnskap om energibruk

4. I Sunndal skal vi et ha nasjonalt kompetansemiljø for anvendelse av fornybar energi og energieffektive løsninger Sunndal kommune skal gjennom samarbeide med innbyggerne, Sunndal verk og næringslivet for øvrig. Kommunen skal ta i bruk organisatoriske løsninger og fremme ny teknologi for mer effektiv energibruk og overgang til miljøriktige energibærere i hele kommunesamfunnet.»

Det ap-kandidatene skriver om i sitt leserinnlegg, er beskrevet i energi- og klimaplanen. Om ordføreren selv ikke har interesse av planen, bør han få sine andre kandidater til å lese det som er planlagt og skrevet. Alle kommunale planer er fritt tilgjengelig på kommunens hjemmeside.

Når fysiske prosesser i matlaging og industri ikke går helt optimalt, blir det avfall som enten deponeres eller resirkuleres. Best er det når ikke noe blir avfall.

I kommunepolitikken er det best å gjennomføre vedtak og unngå resirkulert politikk.

Sunndal FrP vil at;

- vedtak skal gjennomføres

- energi- og klimaplanen skal oppdateres

- det skal være ryddighet i politikk og forvaltning

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags