Rusproblem i Sunndal

Av
DEL

LeserbrevHva skjer etter stengetid? Hvem er der for de som trenger det mest.

I vårt program har vi formulert dette: «Sunndal FrP skal være det partiet som arbeider for en godrusomsorg og rehabilitering med tilrettelagte boliger. Vi vil også tilrettelegge tiltak for de som trenger det.»

I 2010 ble det etablert et rusprosjekt med 2 stillinger som også drev oppsøkende virksomhet. Den gang fikk Sunndal bevilget penger fra fylkesmannen og rusbehandling Midt-Norge.

Det ble da laget en rapport som viser at dette rusprosjektet hadde vært svært vellykket. Også fra lensmannskontoret ble det rapportert at dette var et viktig tiltak. De uttalte den gangen at rusteamet utgjorde en spesiell rolle. På denne tiden hadde vi også en god aktivitet opp mot politikerne fra LMS Sunndal/Tingvoll.

Det var den gang.

Nå er det Nav og tverrfaglig team som har dette ansvaret. Nettopp derfor er det viktig at de ulike etatene får til et godt samarbeide. Etter tilbakemeldinger fra pårørende så fungerer dette greit nok. De savner derimot oppsøkende virksomhet slik det var da vi hadde to prosjektstillinger. Vi har også tatt med Aktiv hverdag prosjektet i vårt program. Vi har alltid og vil fortsatt støtte Aktiv hverdag med økonomi og tilrettelegging. I budsjett for 2019 fikk Nav tilført ekstra midler (236 000) etter forslag fra Sunndal FrP.

Jeg lover innbyggerne at jeg vil følge opp dette arbeidet også i kommende kommunestyre om dere vil ha meg der.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags