Utfordring til Ap og Sp

John Bjørn Koksvik.

John Bjørn Koksvik.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHva om dere, Ap og Sp, virkelig «setter dere ned» og knar dere sammen i et meget nært og forpliktende samarbeid på de feltene der dere hver for dere er sterkest, -der dere har mest å gi hele landet?! Dere har så mange sammenfallende mål! Ikke konkurrer og «bekjemp» hverandre, men samarbeid! Dere trenger hverandre!

Sett sammen dette politiske puslespillet med de flotte muligheter!

Med Ap’s arbeidslivspolitikk og fokus på folkets generelle trygghet og velferd, og Sp’s distriktspolitikk og forslag til omlegging/styrking av folks helsetilbud uansett hvor de bor, med påvirkningsmuligheter som er et demokrati verdig, og partiets ansvar for selvforsyning i en hel verden (også) i sterk endring, - med bruk av helelandet, sikkerhet i framtida for nok mat/ mot gjengroing, - etc., - ville dere som en samlet «pakke» bli uslåelige!

Vi trenger endring mot sentraliseringskreftene med sine privatiserings- og lønnsomhetskrav, som, om de får fortsette, virkelig vil få temmelig store konsekvenser om få år for mange av oss ute i dette vidstrakte og glissent bebodde landskapet hvor ikke alt «lønner seg» like godt som i større sentra, og som derfor taper hele tiden i et «lønnsomhets- og konkurransebasert» system der også distriktene settes opp mot hverandre …. Det hjelper ikke å late som de store endringer ikke skjer! Mange blir tapere.

Endringene blir realiteter om vi ikke gjør noe aktivt og stanser disse negative prosessene.

Min oppfordring er: Hva om Ap’s og Sp’s Kjerstier Stenseng og Toppe virkelig satte seg fore å sette sammen et forslag til en helt uslåelig politisk pakke for store landsdeler utenfor de større sentra, der trivsel solid tuftet på aktivitet og trygghet rundt fjell og fjord var hovedmålet?! Norge er mye større enn Oslo og Bergen!

Disse damene er fra distriktene, og noen må snart ta en snarvei utenom det stivnede partisystemet i AP basert på Oslo-perspektivet, - representert ved Gro, Jens og Jonas, - som alle har verdensarenaen som sin dominerende plattform med Oslo som det nærmeste de kommer en periferiforståelse. De fortjener ære og stor takk, men har dominert lenge nok!

Norge trenger en ledelse med kunnskap som virkelig kjenner distriktene og er forankret i disse! – på en helt annen måte enn i dag!

Om ikke Ap hadde denne dominante og spesielle (riktignok på sitt vis dyktige og «verdensorienterte») Oslo-mentaliteten i bunn, kunne muligens Sp allerede vært en del av dette store og innholdsrike partiet. Så nært hverandre kunne og burde de være!

Kjersti Toppe er en svært dyktig og sentral politiker på helseområdet, og beskriver en sykehus-/ helsevern-organisering som er i en helt annen, og MYE bedre verden for de virkelig store deler av Norge, enn dagens forretnings- og handelshøyskolepregede «helseforetaksmodell»! Hennes forslag til ny modell passer hele landet, trygger bosetting i utkantene, og er alt for god til å vrakes!

Og Kjersti Stenseng er vel den av de i Ap’s ledelse som har kommet best ut av den siste tids stridigheter internt i Ap.

Disse to har troverdighet for alle, og burde få som oppgave i å kna sine partiers beste sider sammen til en pakke som ville øke mulighetene for et systemskifte i Norge, - det burde ikke være så vanskelig! - Det bør forsøkes, og kunne bli et meget interessant resultat, og løse mange problemer. Det ville friste svært mange til å støtte en slik pakke, og samle en meget betydelig mengde stemmer!

Vi kunne rett og slett løse et problem og få et systemskifte til gagn for hele det tynt befolkede distriktsnorge!

Jeg ber rette vedkommende om å ta utfordringen!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags