Møre og Romsdal trenger flere «broer»

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevJeg har hatt luksusen av å vokse opp her, flytte bort for så å komme hjem igjen, det gjør at jeg har fått sett fylket fra utsiden og innsiden. Her i fylket er vi kjent for flott natur og fogderistrid, best i landet på begge deler. Vi er flinke i Møre og Romsdal, det er mye innovasjon, vi er en av de beste fylkene i landet når det gjelder nyskaping og etablering av nye arbeidsplasser. Fylket vårt har 3 eliteserielag i fotball, vi har et rikt kulturliv med et svært variert tilbud. Man kan ikke snakke om fylket vårt uten å være innom naturen. Vi er gode på naturopplevelser og har en sterk turisme.

Som relativt fersk lokalpolitiker synes jeg det er på tide å se på hvilke broer vi kan bygge i dette fjordfylket. Nå er det metaforisk ment i disse fogderistridene. Fylket vårt består av 3 tydelige og sterke regioner. Hver sin flyplass, hver sin avis. Vi kjemper alle for «vår» del – men det vi burde fokusere på er å kjempe for vår region – fylket Møre og Romsdal.

Vi skal ikke kjempe om offentlige arbeidsplasser skal være i Molde, Ålesund eller i Kristiansund – vår kamp handler om å flytte offentlige arbeidsplasser til Møre og Romsdal fra hovedstaden og andre fylker. Når det gjelder tildeling av offentlige arbeidsplasser så er det mange fylker som er betydelig flinkere enn oss. Det viktigste vi som lokalpolitikere kan gjøre er å bidra til økt sysselsetting – kjempe for å legge arbeidsplasser til fylket og heller forsøke å fordele jevnt. Vi må sørge for at det legges til rette for de som vil skape. Vi kan være så mye «bypolitikere» vi bare vil, men er vi lokalpolitikere i Møre og Romsdal så er vi distriktspolitikere alle sammen.

Vi har mange bønder og fiskere, bransjer med en sterk grad av skapergleder og innovasjon – gode ideer innen landbruk og fiskeri er noe vi som lokalpolitikere i Møre og Romsdal må være litt småforelsket i. Vi skal ha levende bygder, og de som bidrar til verdiskapning i bygda må ha gode vilkår. Vi som er «småbypolitikere» klarer oss ikke uten landkommunene rundt oss.

Vi trenger ikke være så opptatt av at folk skal «flytte hjem» - her tror jeg de fleste egentlig blir boende vekke mest på grunn av kjærligheten. Det vi må gjøre er å skape grunner for at folk skal flytte hit, uavhengig av om de har bodd her før eller ikke – vi må skape og opprettholde spennende arbeidsplasser – det er mye god distriktspolitikk i det.

I Møre og Romsdal har vi verdensberømte turistattraksjoner, turismen må vi ta godt vare på i fortsettelsen. Så må vi som bor her være flinkere til å besøke hverandre. Jeg var ganske voksen før jeg var så langt sør i fylket som Ulsteinvik. Det er mye bra i Kristiansund, det er flott natur i Fræna. Ålesund er en spennende by for en Romsdaling og jeg stortrives på fjelltur i Rauma. Det er ikke mye som slår en biltur igjennom Romsdalen uansett vær, kanskje bortsett fra solnedgangen i Bud eller fiske på Hustadvika.

Min oppfordring som fersk lokalpolitiker er at vi må stå sammen om fylket vårt som vi er så glade i. Vi må finne våre felles styrker og spille på de tingene vi er gode på. Regionen vår, fylket vårt – vakre Møre og Romsdal er mitt hjem fra Veiholmen til Geiranger – og selv om det er MFK i mitt hjerte, hadde det vært kult om Hødd hadde rykket opp, slik at vi ble fire. Som lokalpolitiker i Molde er jeg overbevist om at metaforiske broer er de beste broene for vår by og vår region i tiden fremover.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags