Nordmøringers forakt for eget fylke

Av
DEL

LeserbrevAvisen Tidens Krav skriver på lederplass: «Når folk på Nordmøre vil ha Romsdalsaksen i stedet for Møreaksen, er det for å komme seg raskere til Østlandet. De gir mer eller mindre blaffen i fergefri forbindelse over Romsdalsfjorden, og har i stedet sitt fokus nordover mot Trondheim.» Og i neste avsnitt konkluderer TK med at Møre og Romsdal fylke er en konstruksjon som først og fremst skal tjene andre interesser i fylket, som nordmøringer ikke har noe annet enn forakt til overs for.

Nordmøringene vil diktere trasevalget for en fjordkryssing de selv ikke har interesse av å benytte. Når dette «selvfølgelige» kravet ikke automatisk blir innfridd, så forakter de resten av fylket. De har ingen forståelse for hensynet til fastlandsforbindelse til store folkegrupper på øyer i ytre Romsdal, og vil heller bruke pengene på raskere vei for seg selv til Østlandet. At fylket ikke rår over disse pengene, og at trasevalget bestemmes av Stortinget i NTP, demper ikke hatet mot naboene i sør.

TK pøser stadig på med bensin på bålet for de som ønsker å sprenge fylket, med journalist Arild Myhre som overivrig fyrbøter. Dette er nødvendig for å gi fornyet næring til det avhengighetsskapende sinnet som rår på Nordmøre. Forrige kamp var en kamp for fellessykehus. En krig de vant da helseminister Støre (Ap) i 2012 innfridde kravet fra et samstemt Orkidé om fellessykehus for Nordmøre og Romsdal.

Nå fornekter man dette, noen hevder at beslutningen om fellessykehus kom helt uventet på Nordmøre, og at de aldri ønsket fellessykehus. Vil vi få en reprise, når Nexit - Nordmøres svar på Brexit - skal gjennomføres?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags