Badeplass på Sunndalsøra. Finnes det alternativer?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg ser at det er en diskusjon rundt temaet badeplass  på Sunndalsøra. Det er tydelig at det finnes flere alternativer som er nevnt i denne forbindelsen, blant annet Pollen og Fjordparken. Kanskje finnes det andre alternativer som burde vurderes.

DEL

LeserbrevBakgrunnen for dette innlegget er om vi ikke burde tenke litt videre rundt etableringen av en badeplass og hvilke muligheter det kan gi for flere aktiviteter – ikke minst i markedsføringsøyemed. Det er tidlig vår i Sunndal og det kan være milde høster. Hva med å lage et skikkelig trekkplaster?

For noen år siden var jeg på Gjøvik og besøkte en plass som het Fastland. Det er et friluftsområde og en badeplass i sentrum av Gjøvik som er mye benyttet om sommeren.

Markedsføringen for stedet ser slik ut:

Velkommen til Fastland, friluftsbassenget med mange aktiviteter for hele familien!

Bassenget er cirka 200 meter på det lengste og er omgitt av store gressplener. Her finner du et ti meter høyt stupetårn, barnebasseng, flytebrygge, sandvolleyballbane, skateboardrampe, tennisbaner, lekeapparater, griller, benker og bord i naturskjønne omgivelser.

Opprinnelig var badeplassen for Gjøvik i Mjøsa, men for å få mer stabile forhold ble det i stedet opparbeidet en arena på fastlandet.

Det ble bygd en mur langs tjernet, slik at en lettere kunne planere ut området med et jevnt bakkenivå. Det er etablert gangveg rundt «Fastland». Seinere ble også bunnen asfaltert. Tjernet tappes for vann om høsten og fylles opp igjen på våren.

Rundt Fastland er det store gressplener, og ved parkeringsplassen øst på området ligger det en kiosk.

«Fastland er åpent hele sommeren og gratis å bruke.

Opplev Gjøviks badeperle, kun 10 minutters gange fra sentrum!»

Konklusjon: Ideen må derfor være å få politikerne til å samle investeringene sine til et sted, som blir et samlingspunkt for alle typer mennesker. Da bør universell utforming være en selvfølge.

Foreslår derfor at dette badeanlegget bør være starten på et nytt aktivitetssentrum gjerne med samme innhold som Fastland Gjøvik med stupetårn, barnebasseng, flytebrygge, sandvolleyballbane, skateboardrampe, tennisbaner, klatrevegg, lekeapparater, griller, benker og bord og solhauger i naturskjønne omgivelser.

Ber derfor om at det avsettes et område for fremtidige investeringer i stedet for å spre alt av aktiviteter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags