Fylkeskommunen bør overta og sikre trafikkstasjonene

Kristin Sørheim. (Arkiv)

Kristin Sørheim. (Arkiv)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerRegjeringen la nylig frem en rapport hvor den foreslår å legge ned 26 av landets 75 trafikkstasjoner. Regjeringen har også bedt Statens vegvesen foreta en særlig vurdering av hvilke tjenester som kan utføres av private aktører. 10. mai overleverer Statens vegvesen til departementet sitt forslag til framtidig struktur.

Senterpartiet mener fylkeskommunen bør overta trafikkstasjonene i forbindelse med regionreformen og overføring av sams vegadministrasjon til fylkene.

Ved at fylkeskommunene også overtar trafikkstasjonene, vil de ha mulighet til å organisere sin samla samferdselsadministrasjon slik at alle innbyggerne i fylket får tilgang til tjenestene og slik at offentlige kompetansearbeidsplasser kan fordeles på en strategisk måte uten at fagmiljøa blir for små og sårbare. Stasjonene på Sunndalsøra, i Kristiansund, Molde og Ørsta/Volda kan opprettholdes. Fylkeskommunen vil få økt ansvar for drift og trafikksikkerhetsarbeidet, og overtaking av trafikkstasjonene vil styrke dette arbeidet. Lokalisering, antall arbeidsplasser, oppgaver og kostnader knyttet til trafikkstasjonene er allerede kartlagt, og overføring til fylkene bør være en enkel og effektiv operasjon. Det vil skape også større trygghet for arbeidstakerne med hensyn til framtidige oppgaver og arbeidssted.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags