Skolemåltid utjevner ulikheter i samfunnet

Svein Anders Grimstad.

Svein Anders Grimstad.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sunndal Høyre vil gjøre Sunndal til en enda bedre kommune å vokse opp i, leve sitt voksenliv i og bli gammel i. Det beste virkemiddel for å komme dit er å sørge for at alle barn og unge i Sunndal får et best mulig utgangspunkt for å nå sine mål og sine drømmer.

Vi vet at det er sammenheng mellom kosthold og skoleprestasjoner. Vi vet dessverre også at mange skoleelever har et kosthold som ikke stimulerer til læring. Dette bidrar til økte forskjeller i samfunnet.

De aller fleste andre europeiske land har nå en eller annen form for organisert skolemåltid. Hos oss baserer vi oss på den norske matpakka, samtidig som vi vet svært godt at ikke alle har med seg matpakke på skolen. Mange spiser heller ikke frokost.

Allerede i 1935, mens Norge enda var et fattig land, fikk alle elever i Oslo tilbud om et måltid mat før skoledagens start. «Oslofrokosten» ble raskt et begrep som ga gjenklang langt utover Norges grenser. Dessverre var dette tilbudet, i sin opprinnelige form, historie lenge før Norge ble en rik oljenasjon.

På Sunndal ungdomsskole har vi allerede et egendelsbasert lunsjtilbud. Vi i Sunndal Høyre mener at tiden nå er inne for å gi alle grunnskoleelever i Sunndal tilbud om en enkel skolelunsj. Vi mener det er viktig å unngå egenandeler i skolen. Lunsjtilbudet bør derfor finansieres av kommunen. Vi har stor tro på bredt politisk samarbeid, og håper vi skal få med oss våre venner i de andre partiene på å komme i gang med dette tidlig i neste kommunestyreperiode.

Sunndal kommune har god økonomi. Likevel bør alle nye tilbud ledsages av forslag til inndekning. Vi vil komme med vårt forslag i et senere leserinnlegg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags