Om ulikheter og hvorfor fattigdommen blant enkelte grupper utvikler seg

Av
DEL

LeserbrevNår en skal prøve å forklare dette er det lettest å ta utgangspunkt i stjerneøkonomien Thomas Piketty sin studie av Europas sin forandring i forskjeller. For å si det slik. Thomas Pikettys bok om kapitalen i det 21. århundre har endret debatten om ulikhet, både i økonomiske og politiske kretser. 15 års forskning ligger bak bestselgeren «Kapitalen», som påviser at små forskjeller er et historisk unntak: Vi er nå på vei tilbake til 1800-tallets enormt ulike fordeling av rikdom skriver han i sluttordene. Piketty samlet også data om inntekt og formue for Norge.

I Norge har høyresiden i norsk politikk og Civita brukt Thomas Piketty sin studie til å øke oppslutningen om kapitalismen. Civita har feiltolket sosialist forskeren innen økonomi bevisst for å omdefinere klare tilrådinger om hvor den konservative og liberale politikken fører landene. I sin konklusjon mener Thomas Piketty at medisinen må være mer formuesskatt og makslønn, men også en sterkere fagbevegelse, er blant forslagene for å unngå at ressursene blir like ulikt fordelt som på 1800-tallet. Stjerneøkonomen Thomas Piketty varsler den nedarvede kapitals tilbakekomst er nær forestående om det ikke skjer en endring.

Med den politikken som i dag føres går det raskt mot 1800-tallet sine ulikheter. Når Høyre sin representant kan stå å riste på hodet når han blir konfrontert om ulikhetene og barns som lever i fattigdommen, blir en sjokkert. Tenk å benekte at for å finansiere sine skattelette har de tatt bort barnetillegget i uføretrygden, redusert trygdene med å underregulere disse med 0,75% i forhold til lønns og prisstiging. Da er det lov å lure hva de får med seg i politikken annet enn å krafse til seg til sin eggen lommebok.

En annen ting også er at den såkalte lønnskommisjonen til Stortinget som kommer med forslag om økning i lønnsnivået innstiller på å følge lønnstakerne sin lønnsutvikling blir det helt feil. De samme politikerne som kommer med forslaget har noen timer siden vedtatt å underregulere trygdene til eldre og uføre. Har de ikke skamvett?Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags