End of never ending story

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevJeg må be herr Brun lese sitt første leserbrev. Sakligheten i innholdet er til tider under enhver kritikk og ikke så lite et personangrep. Dette ser en til og med uten å lese mellom linjene.

Å diskutere fakta når det gjelder nynorsk, er rimelig nytteløst. De fleste enten liker eller liker ikke nynorsk, samme hva slags fakta som legges på bordet. I skolesammenheng, ja jeg husker det fra min egen tid, var det også nettopp slik. Tror ikke elevene i dag er så mye annerledes.

Hvorfor bringer du inn dette: ”Å prøve legitimere argumenta sine med synsing er ikkje haldbart når ein skal take eit politisk standpunkt.”? Språkdiskusjoner er også politikk, det redaktøren skrev var vel mer partipolitikk. Redaktørens artikkel omhandlet blant annet faren for at sidemålskarakteren skulle forsvinne. Redaktøren kom ikke med fakta men synsing.

Hvor du har studert, er bare noe jeg vet. Noe jeg også vet, er at Volda er en av nynorskens høyborger. Så får du lese mellom linjene så godt du kan.

Demokratiet er en fin greie. En av de viktigste pillarene er at det er flertallet som bestemmer og det er ingen automatikk i at mindretallet får et ord med i laget, overhode, når ting skal bestemmes. Det oppleves stadig i rikspolitikken og i det lokale kommunestyret.

Dette blir bare en håpløs diskusjon. Jeg liker ikke nynorsk, av flere grunner. Ingen argumenter, fakta eller synsing, får meg til å skifte mening. Det virker som du står like steilt på ditt. Å utveksle fakta eller synsing er derfor nytteløst oss imellom. Hva en liker eller ikke liker er oftest basert på subjektive meninger eller opplevelser. Håper bare noen har fått seg en god latter, eller kanskje blitt engasjert i saken. Det skal nynorskfolket ha, de er mye mer aktive i språkstriden enn bokmålsfolket. Derfor må bokmålsfolket komme seg opp på barrikadene for å kjempe for sitt standpunkt.

Er det en øl-type jeg ikke liker så hjelper det ikke, samme hvor mye fakta jeg får om den. Slik er det nok med de fleste av oss.

Nå er det fotball og en kald øl, en øl jeg liker.

End of story, fra min side.

PS. Får takke redaktøren for sin overbærenhet. Selv begynner jeg å bli lei av å se bildet av meg selv i avisa.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags