Ikke greit, herr redaktør!

Av
DEL

LeserbrevLeser i min lokalavis Aura Avis, utgitt fredag 14. juni 2019, at sommeren skal bli digital for abonnentene. At avisa skal gå ned fra 3 til 2 papirutgaver og resterende på nett. Dette er ikke greit.

Videre oppfordrer du leserne av papiravisa til å lære seg å ta i bruk den digitale utgaven. Dette er heller ikke greit. Dere har lesere som verken kan eller har PC i hus. Undertegnede synes også det er mye triveligere å sette seg ned med en kaffekopp og ei papiravis. Det blir aldri det samme med nett.

Du, herr redaktør, har ikke noe med å fortelle dine abonnenter/ kunder om hvilken avis de skal foretrekke, om det være seg papir eller nettutgave.

Du, herr redaktør, har forhånds solgt et produkt, som du har å levere.

Ja, jeg forstår at det er vanskelig å skaffe nok kompetent arbeidskraft i løpet av sommeren, men slik er det for de andre bedriftene i vårt langstrakte land også. Ja, jeg forstår også at dine faste helgeskribenter skal ha ferie, men de kan da vel erstattes av andre i denne perioden. Regner ikke med at de har fastlønn, så da kan du kanskje engasjere noen skrivekompetente ungdommer til å besørge «grøftekant journalistikk» for litt ekstra lommepenger. Sommerjobber for ungdom er mangelvare.

Du skriver videre at det er mye enklere å lage avis digitalt. Ja, det skjønner jeg også, men dette er en lokalavis og vi er ikke interessert i ferdigkjøpte reportasjer fra sentrale strøk. Vi vil ha lokalstoff.

Videre skriver du at de 2 papirutgavene vil bli fyldigere på lokalstoff. Hvordan skal du klare dette da med mannskapet på ferie?

Kjenner på frustrasjon ved at du kan gå ut med et slikt skriv og jeg vet at om andre lokale aktører hadde foretatt seg noe lignende, hadde det vært førstesideoppslag i avisa.

Blir med dette ikke imponert over dine 40 års erfaring i faget. Sommeren og agurktida har tydeligvis kommet på deg, som julekvelden på kjerringa!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags