Jeg vil fortsette i kommunestyret

Anisa Ali Aden.

Anisa Ali Aden.

Av
DEL

LeserbrevJeg er 53 år gammel, jeg er født i Somalia og kom til Norge i 2002, sammen med mine to døtre. Jeg bodde først ved Sunndal Asylmottak, men fant meg fort til rette og ble etter hvert veldig glad i Sunndalen.

I takknemlighet til lokalsamfunnet som hadde tatt så godt imot oss, bestemte jeg meg for å gi noe tilbake, ved å bli lokalpolitiker. Jeg valgte å melde meg inn i Arbeiderpartiet, fordi dette er et parti som kjemper for de verdiene jeg selv setter høyest; ytringsfrihet, bedre integrering og likestilling, mindre sosiale forskjeller, et sterkere fellesskap og like muligheter for alle uansett bakgrunn.

Jeg har tidligere vært nestleder i Sunndal Arbeiderkvinnelag, leder i integreringsutvalget i Møre og Romsdal Arbeiderparti og er aktivt medlem av Sunndal Røde Kors og Barnas Røde Kors. I dag sitter jeg for andre periode i kommunestyret, og stiller igjen til valg for tredje periode.

I anledning Kommunestyrevalget har jeg lyst til å minne om en sak som opptar de aller fleste av oss, nemlig innvandring og integreringspolitikk, men som få tør å snakke åpent og ærlig om fordi meningsforskjellene er store og frontene er harde.

Men her har jeg en liten fordel, fordi jeg er selv innvandrer og jeg vet også hva det er å være norsk. Integrering er en prosess som bør gå begge veier; nordmenn bør integrere innvandrere, og innvandrere bør integrere nordmenn. Men slik er det sjelden i dag, og dette ønsker jeg å gjøre noe med. For meg personlig er ytringsfriheten kanskje det aller viktigste, fordi den er forsøkt tatt fra meg flere ganger gjennom min tid som lokalpolitiker i Sunndal. Men jeg kommer til å fortsette å kjempe mot denne ukulturen med alt jeg har!Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags