Kranglete eller ute etter debatt?

Maja Solli (V).

Maja Solli (V).

Av
DEL

Leserbrev«Alle ønsker at ting skal være på stell der vi ferdes», skriver Lina Engelsrud i sin kommentar Ingen kan vel være uenig i det, men når dette ikke prioriteres i budsjett, så blir det ikke slik. For kommunen er ikke bare ute etter å spare penger, den skal gi gode tjenester til sine innbyggere, og da er det opp til politikere å prioritere. Vedlikehold er nok en post det er lett å kutte, eller ikke øke i takt med behovet, for konsekvensene er ikke nødvendigvis synlige med en gang. Litt etter litt blir de allikevel det, og man kan få et etterslep på vedlikeholdet.

Vedlikehold er kanskje ikke det mest spennende tema å snakke om. For det er jo mye artigere å bygge nytt, fancy og moderne. Men jeg er opptatt av å ta vare på de verdiene vi allerede har, for det vil være bra både for miljøet og økonomien. Jeg kunne ha skrevet generelt om vedlikehold, men det ville ikke vært interessant og få ville kjent seg igjen. Derfor et konkret eksempel som mange opplever i det daglige.

Jeg vil påpeke at jeg i mitt forrige innlegg nevnte verken tjeneste eller ledere. Jeg spør simpelthen om hva som kan bedre situasjonen uten å legge skylden på noen. Om det skulle letes etter en syndebukk måtte det vel være de som sitter med flertallet og vedtar budsjett. Det jeg også stiller spørsmål om, er om midler må øremerkes, en detaljstyring man ser mer og mer av i Sunndal. Dette gir mindre handlingsrom til tjenestene selv når det gjelder å prioritere ut ifra behov.

Når det gjelder spørsmålet om man som politiker kan ta opp tema i leserinnlegg, er det to forhold det er viktig å ha klart for seg. For det første sitter ikke jeg i kommunestyret eller i noen av hovedutvalgene, og derfor er leserinnlegg min mulighet for å ta opp saken i offentlighet. For det andre er ikke politikere i Sunndal som enkeltpersoner arbeidsgivere. Det er det samlede kommunestyret som er arbeidsgiver og som delegerer det daglige ansvaret til kommunedirektøren. Takhøyden for hva lokalpolitikere kan ta opp i media bør være høy, for det vil ikke fremme engasjement eller demokratiet om lokalpolitikere vegrer seg for den offentlige debatten.

Så, har jeg gått over streken i å skrive om vedlikehold i svømmehallen? Det håper jeg virkelig ikke. Til Holthe og vaktmester: Jeg håper dere ikke tok dette som personkritikk, for slik var det absolutt ikke ment. Var intensjonen å styrke min ikke-eksisterende posisjon og sole meg i rollen som ombud for folket? På ingen måte. Jeg ville sette fokus på noe så trivielt som vedlikehold og samtidig sette spørsmålstegn ved prioriteringene i kommunen. Om det ikke er riktig av lokalpolitikere å gjøre det i offentlighet, så vet ikke jeg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags