Stem ikke-sosialistisk – på høy tid med et skifte

Åge Fossum: Ønsker maktskifte i Sunndal.

Åge Fossum: Ønsker maktskifte i Sunndal.

Av
DEL

LeserbrevSom helt fersk i sunndalpolitikken, ser jeg med spenning fram mot valgdagen.

Vi på MediaHuset har i år, som ved tidligere valg, produsert de fleste partiprogrammene. (Ikke Ap sitt denne gang ;-) Ap, dere trenger ikke forsvare at dere ikke engang spurte oss om pris.

– Det er en liten sak, men sier allikevel noe… Ap med sitt rene flertall styrer alene Sunndal kommune, og prater stundom positivt om og for lokalt næringsliv. Dette viser at det kan være langt fra «ord til handling». Vi er kanskje litt for små og ubetydelige i Ap sin større sammenheng.

Jeg har også lest programmene vi har trykket, og de inneholder alle de samme gode sakene. Alle vil så klart det aller beste for Sunndal og oss som bor her.

Slik sett kunne jeg sikkert like gjerne meldt meg inn i, og støttet hvilket som helst av de ikke-sosialistiske partiene. – Men så liker jeg nå Stig Rune ganske godt da :)

Han er den som for meg i mange år har vært mest synlig, stått opp for, og snakket for de «svakeste» i kommunen, og ellers saker jeg mener er viktige. Da ble det bare slik.

Han viser oppriktig omsorg, har solid erfaring og vil bli den beste ordføreren for Sunndal – gjønå tiin’.

Etter tre perioder, 12 år fra 2007 med rødt flertall, er det rett og slett på høy tid med et skifte i sunndalpolitikken!

Ved val­get i 2015, had­de Sunn­dal 5.606 stem­me­be­ret­ti­ge­de. Bare 3.488, el­ler 62,2% av oss bruk­te stem­me­ret­ten vår! Som i Au­stra­lia skul­le vi hel­ler hatt stem­me­plikt i Norge.

Av de tre største partiene Ap, Sp og FrP, fikk Ap 56% av stemmene, eller 1953 stemmer. 2018 stemmeberettigede, langt flere enn de som stemte Ap, stemte ikke!

Sammensetningen i Sunndal kommunestyre i dag gjør at alle saker både kan og blir avgjort med et rødt flertall. Ap har med sine 15 representanter og ordførerens dobbeltstemme, rent flertall. De kan med andre ord avgjøre alle saker allerede på egne gruppemøter – uten «forstyrrende innblanding» fra andre partier i kommunestyresalen. Jo, jeg leste nettopp at de også «hører på de andre».

Og ja, jeg vet også at Ap ble stemt fram til et rent flertall i et demokratisk valg i 2015. Like fullt er det i praksis et alvorlig demokratisk problem.

Debatter om viktige lokale forhold krever og fortjener en så nyansert diskusjon som mulig, med flere synspunkt enn kun fra et rødt ståsted. Det kan vi bare få ved å styrke og øke oppslutningen om de ikke-sosialistiske partiene.

Jeg forstår de som ikke stemmer og sier at det ikke nytter, det blir ingen forskjell uansett. – Men det blir det jo. 2018 «hjemmesittere» kunne lett ha gitt et helt annet valgresultatet i 2015.

Hvordan vi i år kan få med oss hjemmesitterne og øke valgdeltakelsen vet jeg ikke, men det vil være avgjørende for demokratiet de neste fire årene.

Sosialistene holder sammen og er gode til å stemme. Det skal de ha. Riktig sånn er det ikke med mange av oss andre, men sterk individualisme er også en styrke, og kan fort føre til mye kreativitet.

I år kan vi endre den 12 år gamle mis-maktbalansen i Sunndal.

For dem som er usikre eller har tenkt å la være å stemme:

– Stem for sikkerhets skyld et ikke-sosialistisk parti for en skikkelig forandring og et nytt og spennende styre for Sunndal 9. september!

Vi er ikke tjent med for husvarme politikere med rent flertall, men debatter med engasjement og høy temperatur i kommunestyresalen.

Det oppnår vi bare ved å stemme fram de ikke-sosialistiske partiene FrP, Høyre, Sp, KrF og V!

Jeg har valgt meg Frp! – Stig som ordfører fra 9. september!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags