Vi er jo egentlig på samme lag - er vi ikke det?

Stig Rune Andreassen.

Stig Rune Andreassen.

Av
DEL

Leserbrev

Dette er et lite utdrag av mitt innlegg i kommunestyret 13.12.18.

Politikere, nå er budsjett-innspillene fra oss politikere er lagt frem. Det vil kanskje føles som om noen har tapt og noen har vunnet.
Slik tenker ikke jeg. I min verden handler det om å prioritere spesielt innen økonomi.

Vi i vårt parti synes det var vanskelig med å finne omprioriteringer i år. Vi har vært inne på mange tenkelige muligheter. Vi kunne brukt enda mer av fond fordi vi husker alle vi at for noen mnd. siden så satte vi av mye penger i mindreforbruket for 2017 på hele 33 millioner inn på disposisjonsfond.

Vi har vel ikke hatt så mye penger på dette fond som vi har nå.

Bare for å nevne det, vi hadde et mindreforbruk også i 2016 på 31,5 mill. da satt vi av 10,8 mill til disposisjonsfondet.

Jeg har forståelse for at andre, dvs flertallet det er makta les; Ap med sitt rene flertall som bestemmer og evnt vil prioritere annerledes i kommunebudsjett.

I min verden vil jeg tro det beste om alle, også innen politikk. Det handler om vårt mandat til innbyggerne og gi dem de beste levekårene, og gjøre Sunndal kommune til en enda bedre kommune å bo i.

Inntekter

Økte inntekter, det snakkes ikke så mye hva kan vi gjøre for å få inn mer inntekter til Sunndal kommune, da gjennom økt aktivitet for næringsdrivende. Tenker spesielt på reiselivet. Reiselivsplanen ble sendt tilbake fra ØP og det var rett. I disse dager er Sunndal virkelig er satt på verdenskartet også.

At vi har solide bedrifter internasjonalt som Hydro, Hycast, Storvik, Nofima vet vi. Nå har vi også verdens beste fotballspiller i Ada Stolsmo Hegerberg, og vi har flere gode navn som profilerer Sunndal på en utmerket måte, dette må vi som kommune profilere/markedsføre oss på NÅ.

Min oppfordring til er at vi ALLE i budsjett og ikke minst i kommende valgkamp gjør vårt aller beste for å skille sak og person. At vi streber etter å være så saklig som mulig. At vi sparer oss for den aller mest splittende retorikken og tenker oss om flere ganger før vi fyrer løs. Jeg har selv gitt gode tilbakemeldinger til andre politikere enn i vårt parti. Jeg har gitt en klapp på skulderen til gruppeleder av posisjonen. Å framsnakke en politiker i et annet parti synes jeg er et sunt og godt tegn.

De fleste av oss i denne kommunestyresalen mener veldig sterkt og har en klar overbevisning. Det kan gå en kule varmt fordi vi er så inderlig engasjert i det vi holder på med. Og det er lov å debattere friskt, både politikk og prosedyrer. Vi jo egentlig på samme lag - e vi ikke det folkens ? Vi vil det beste for innbyggerne i Sunndal.

Med dette vil e ønske GOD JUL.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags