Sykehus og Stig Andreassen

Tove-Lise Torve.

Tove-Lise Torve.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevÅpent brev til Stig Rune Andreassen, Frp.

Jeg er enig med deg Stig. Du skriver i et leserinnlegg at det ikke er mer å hente på innsparinger ved sykehusene våre. Sykehusene klarer ikke å effektivisere drifta mer. Du ber din regjering om at de må bevilge mer penger til sykehusene. Dessverre blir du ikke hørt. Det syns jeg er trist. Dessverre medførte heller ikke regjeringens budsjettavtale med KrF en styrking av sykehusene.

Det er grenser for hvor mye fortere helsepersonell kan løpe, og hvor mye man kan effektivisere før det går utover pasienter og pårørende. Denne grensen er nådd for lenge siden.

Arbeiderpartiet har påpekt dette gjennom flere år. Derfor har vi i våre alternative statsbudsjett foreslått en betydelig styrking av sykehusøkonomien. For 2019 styrker vi sykehusene med 3 milliarder. Det er 1,65 milliarder mer enn din regjering.

Våre offentlige fellessykehus er et av fundamentene for velferdsstaten. Gjennom gode økonomiske rammer vil de som er syke ha tilgang på de beste behandlingsmetodene og de beste legemidlene, en fødselsomsorg som tar vare på kvinnens behov og et bedre utbygd psykisk helsevern. For å nevne noe.

Regjeringens prestisjeprosjekt «Fritt behandlingsvalg» gjør heller ikke sykehusøkonomien bedre. Ordningen innebærer at pasienter kan velge behandling hos private klinikker. Dette finansieres ved å ta penger fra våre offentlige fellessykehus. Sykehusene tappes altså for ressurser for å skaffe private aktører tilgang til det offentlige helsebudsjettet. Istedenfor å privatisere folks helsetjenester burde regjeringen styrke våre offentlige fellessykehus.

Du avsluttet ditt innlegg Stig, med at du ikke tror noen vil stemme mot, dersom Erna, Siv og Trine vil gi mer til sykehusene. Dessverre vil de ikke gi mer til sykehusene, og utarmingen fortsetter. Men det vi vil se, er at ditt parti Frp, Høyre, Venstre og KrF vil stemme nei til Arbeiderpartiets forslag om å styrke sykehusene med 3 milliarder.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags