Tillitssvikt i sykehussaken

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerNye utsettelser i fremdriften av nytt sjukehus for Nordmøre og Romsdal på Hjelset, gir grunn til sterk bekymring. Folkeaksjon ETT sjukehus for Nordmøre og Romsdal, registrerer sterk uro i befolkningen både på Nordmøre og i Romsdal. En gryende tillitssvikt til prosjektet og prosjektets ledelse er i ferd med å bygge seg opp og det er prisverdig at prosjektet nå står fram og innrømmer at de mangler tilstrekkelig kompetanse. På en annen side, er det svært beklagelig at denne innrømmelse ikke har kommet frem på en langt tidligere tidspunkt. Både med hensyn til prosjektets fremdrift, pengebruk og ikke minst, med hensyn til den tillit prosjektet og dets ledelse er avhengig av, er dette uheldig.

Folkeaksjon ETT sjukehus for Nordmøre og Romsdal, deler den bekymring som er i ferd med å bre seg i befolkningen og viderefører noen av de mange viktige og alvorlige spørsmål som stilles:

- Hvordan fungerer prosjektets kvalitetskontroll når det som nå skjer, skjer?

- Kommer utsettelsene som følge av svikt i de økonomiske beregninger?

- Kommer utsettelsene som følge av svikt i teknologiske forhold?

- Kommer utsettelsene som følge av innbyrdes dragkamp i foretaket eller region?

- Vil jakten på økonomi ende opp med at kvaliteten på det nye sjukehuset forringes ved at planlagte viktige og framtidsrettede funksjoner forsvinner?

- Hvor lenge kan eier av prosjektet (les Stortinget v/regjeringen og statsråd Høye), sitte å se på at prosjektet gang på gang blir utsatt? - Befolkningen i Nordmøre og Romsdal har rett til fullstendig informasjon om både pengebruk og prosjektets utvikling.

Folkeaksjon ETT sjukehus for Nordmøre og Romsdal vil sterkt anmode prosjektet om snarest å komme på banen med fullstendige opplysninger om både framdrift og innhold. Sykehussaken for Nordmøre og Romsdal er for lengst overmoden. Den har gått i mer enn 15 år og det er selvsagt at ytterligere forsinkelser ikke vil bli tolerert.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags