Tilsvar Høyre og Frp: Ta ansvar for helsetilbudet!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Høyre og Fremskrittspartiet bør bruke mindre tid på å kritisere Arbeiderpartiet og mer tid på å løse sykehuskrisa i Møre og Romsdal.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Både Høyre og Fremskrittspartiet kritiserer Arbeiderpartiet og undertegnede i to leserbrev. Fremskrittspartiet lurer på hva Arbeiderpartiet mener om sykehus i morgen, mens Høyre mener Arbeiderpartiet slett ikke er noe bedre enn dem selv.

Det går et tydelig skille mellom høyre og venstre i politikken på hvor høyt man er villig til å prioritere gode offentlige velferdstjenester. Hvis vi må velge mellom skattekutt til de som har mest fra før og trygge helsetjenester til alle, så prioriterer vi helsetilbudet først. Det samme kan ikke sies om regjeringspartiene.

Nå står helseforetaket i Møre og Romsdal overfor voldsomme innsparinger de neste årene. Vi har bare sett litt av hvilke konsekvenser det kan få, men det er tydelig at det kan bli dramatiske for både ansatte og brukere. Det tegner seg et stadig tydeligere bilde av at helseforetaket ikke er finansiert godt nok til å kunne løse oppgavene sine på en god nok måte.

Ett første skritt kan være å øke finansieringen av helseforetaket midlertidig inntil det blir avklart om finansieringsmodellen eller andre forhold gjør at Helse Møre og Romsdal HF kommer spesielt dårlig ut. Dernest bør dere gi et tydelig politisk signal om å stoppe privatiseringen av renhold og kiosktjenester i helseforetaket. Å gå til angrep på lønns- og arbeidsvilkårene til dem som allerede er dårligst betalt i helse-Norge, er å begynne i helt feil ende.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags