Ønske om etterrettelighet og fredelighet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJeg ønsker å beholde aviskontoret på Tingvoll, bare så det er klinke klart! Journalisten på Tingvoll har stor innsikt i hva som skjer i kommunen, samt at han er raskt tilgjengelig. Det skjer så mye interessant på Tingvoll, at det står som en selvfølge for meg at Aura avis skal være like mye på Tingvoll som på Sunndal.

Jeg leste leserinnlegget av Per Magne Waagen i går, da det ble publisert på Facebook. Han meddelte sin frustrasjon over at innlegget hans ble nektet spalteplass i Aura avis. Innlegget høstet kommentarer fra Ansnes selv og andre, inkludert meg.

Jeg er absolutt enig med Per Magne Waagen i at man må kunne debattere ting som enda ikke er vedtatt. Vi må ha åpenhet som fremmer demokratiske prosesser. Men jeg forstår hvorfor innlegget ikke fikk plass i avisa. Jeg skal forklare hvorfor:

Jeg reagerer på at innlegget består av fakta og spekulasjon, der spekulasjonen blir fremstilt som redaktørens egen mening. Det står følgende:

"... Du som redaktør ønsker å prioritere flere saker i Sunndal og færre i Tingvoll... "

Dette er en påstand om at Ansnes som redaktør har ytret et ønske om å nedprioritere Tingvoll. Jeg finner det usannsynlig at en redaktør skulle ha sagt noe slik. I løpet av kommentarer og konfrontasjoner som fulgte innlegget på Facebook, kom det etter hvert fram fra Per Magne Waagen, at det var andre kilder som hadde kommet med denne informasjonen.

Ansnes hadde altså ikke sagt at han skulle nedprioritere Tingvoll, og jeg har forståelse for at Ansnes og Aura Avis ikke ønsket å trykke en feilsitering av seg selv. Jeg mener at Per Magne Waagen burde ha tydeliggjort hva som er fakta og hva som er spekulasjon. Han blander det hele til å bli uryddig og provoserende.

Gunnar Waagen tar Per Magne Waagens sak viderer, og ytrer i formannskapsmøte på Tingvoll på tirsdag, at han er sjokkert over Aura Avis som ikke vil trykke innlegget. Han sier at han tror det blir boikott av avisa dersom lokalkontoret legges ned.

Noe Ansnes faktisk skrev i en kommentar i Per Magne Waagen sitt innlegg på Facebook, slik jeg forsto det, er at avisas økonomiske rammer og leserantall varierer, og at man må diskutere forsvarlig drift, til enhver tid. Dette kan jo forstås som at Tingvoll aviskontor står i fare for nedleggelse.

Vi må åpenbart tillate oss å være misfornøyde med at Tingvoll kanskje mister aviskontoret sitt i framtida, og vi må kunne kjempe mot en eventuell nedleggelse, men vi må kunne kjempe på en etterrettelig og fredelig måte!!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags