Så gikk solen ned over Åsprong hyttefelt

Åsprong hyttefelt: Et spill der resultatet var bestemt på forhånd?Arkiv

Åsprong hyttefelt: Et spill der resultatet var bestemt på forhånd?Arkiv

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevEn oppskrift på hvordan politikerne i Tingvoll klarer å ødelegge et flott hyttefelt.

Som ventet ble det i formannskapsmøtet 31.01.17 vedtatt en reguleringsendring for Åsprong hyttefelt. Klok av skade, vi har tidligere vært tilstede på tilsvarende møter, ville vi ikke være tilskuere under behandlingen av saken. Det er rimelig deprimerende og frustrerende å være vitne til den unisone enigheten som de politiske representantene fremviser. Gjennom ”såkalte” demokratiske prosesser mener vel politikerne at alt har gått riktig for seg, at alle parter har blitt hørt og at deres innspill har blitt tatt hensyn til i saksbehandlingen.  Aura Avis og Tidens Krav skriver i sine artikler etter møtet at saksbehandler får hyllest fra politikerne for sin forbilledlige saksbehandling. Vi mener at saksbehandlingen er svært tendensiøs og subjektiv på kommunens vegne når vi leser saksbehandlers kommentarer til hytteeiernes innspill.  Fortsatt gjelder følgende påstand fra oss: Ingen av hytteeiernes innspill eller ønsker blir hørt.

Vårt innspill om å søke om bruksendring blir av saksbehandler avfeid. Med hvilke begrunnelser? Jo da, økonomiske selvsagt. Bare tingvollgjeldingene får det som de vil, anser politikerne seg ferdig med saken og dermed stopper all annen utvikling i feltet. Til sist må politikerne blidgjøre eieren av feltet ved å kjøpe en veistump til 1,5mill.

Er det slik at det bare er tingvollgjeldingene som skal få bruksendring? Tidspunktet for vårt innspill var visstnok feil, igjen ifølge saksbehandler. Er det ikke opp til oss selv å bestemme tidspunktet for en søknad? Saksbehandler og politikerne i Tingvoll kommune husker forhåpentligvis hvordan de kjempet for søkerne om bruksendring tidligere i prosessen og de store vyene de hadde med kjøp av 8 tomter. Da virket det som om ingenting skulle stå i veien for den storslagne endringen i feltet.

Forresten, faktum  er at det nå er (blir) vedtatt bruksendring for 4 tomter. Sist vi var i kontakt med kommunen, i fjor høst, var status at en av hyttene har fått bruksendring. I tillegg sier kommunen at det kom inn 2 nye søknader for et par år siden. Et enkelt regnestykke sier at dette blir 3 tomter. Den fjerde tomta som skal få bruksendring har ikke engang søkt om dette men kommunen gir i sitt storsinn eierne av tomta bruksendring likevel. Snakk om å være forutseende. Hva med oss som ønsker bruksendring, da er det full stopp fra politikernes side. Får vi nei fordi vi ikke er fra Tingvoll?

Vi har også registrert at reaksjonen fra kommunen side på flere av oss hytteeieres innspill er følgende: ” Er et privatrettslig forhold……”. Er det slik da at kommunen gjør vedtak i saker og så blir det opp til de berørte parter å rydde opp i det ”rotet” som er stelt i stand av formannskapet. 

Saksbehandler er rimelig frekk når vedkommende mener at feltet i sin helhet ikke vil bære preg av å være et boligfelt. Ser vi på den nye delen av feltet, ender det opp med 4 hus og 2+1 hytter. +1 fordi denne ser ut til å være vanskelig å selge, noe kommunen ikke ser ut til å bry seg noe særlig om. Er dette også et ”privatrettslig forhold…..”?

Politikerne har gjennom sine vedtak klart å ødelegge Åsprong hyttefelt. Betimelige spørsmål til politikerne i Tingvoll:  Er det tilsvarende situasjoner i andre hyttefelt i kommunen? Er kommunen  forutsigbar og konsekvent i saksbehandlingen, spesielt når det gjelder hytteeierne og hyttefeltene? Er det en tilfeldighet at Tingvoll har flest hytter til salgs i hele fylket?

Ifølge Wikipedia kommer stedsnavnet Tingvoll fra den tiden stedet var tingsted for hele Nordmøre. Politikerne i Tingvoll må prøve å leve opp til det alvor og den rettferdighetssans som den gang ble utvist.

Les også: Hytteeierne er ikke blitt hørt

Les også: Åsprong hyttefelt - galskapen vil ingen ende ta

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags