Tingvoll har økonomi til å opprettholde tjenestenivået

Odd-Arild Bugge, rådmann i Tingvoll.

Odd-Arild Bugge, rådmann i Tingvoll.

Av
DEL

LeserbrevGode Tingvoll! Som fersk rådmann har jeg gleden av å legge fram et budsjettforslag for 2019 som ikke inneholder stillingskutt eller nedleggelser. Dette betyr at Tingvoll de siste årene har vært drevet godt, og at vi holder et tjenestenivå som vi har økonomi til å fortsette med. All ære til kommunens ansatte, som får mye ut av relativt lite.

Det er viktig å legge til rette for at kommunens ansatte har riktig kompetanse, og får brukt kompetansen sin i sitt daglige virke. I helsesektoren vokser forventningene blant innbyggeren uten at vi får flere ressurser. Vi må derfor hele tiden endre måtene vi jobber på for å kunne hjelpe flere på en bedre måte. En satsing i 2019 vil bli nye senger på sjukeheimen som vil gi pasientene mer verdige boforhold, samt at de ansatte får et bedre arbeidsmiljø. Et praktisk eksempel på det som gjerne kalles velferdsteknologi.

Våre barns utdanning er en investering i framtida. Skole og barnehage er i stor endring med nye måter å gi barna kompetanse og mestring. Gjennom et stort samarbeid kalt Nettverk Nordmøre har kommunene i fellesskap satt i gang et kompetanseløft som nå skal inn i våre skoler og barnehager. En Nordmørsk satsing som vekker interesse både nasjonalt og i utlandet.

Kommunen skal også bidra til verdiskaping i lokalsamfunnet. Identiteten som økokommune har stor markedsverdi både for næringslivet og i rekrutteringsarbeidet vårt. I 2019 skal vi granske oss sjøl og finne ut hva økokommunen Tingvoll skal bety i årene framover. I dette arbeidet vil vi også ha dialog med innbyggere, organisasjoner og næringsliv.

Nordmøre som region er svekket, og uten felles grep og satsinger vil vi fortsatt sakke etter. Kommunene valgte ikke å slå seg sammen. Vi bør derfor bruke de ressursene vi slipper å bruke i den prosessen til å forsterke samarbeidet vårt både praktisk og politisk. Spesielt viktig for Tingvoll og Nordmøre er det å støtte opp under satsingene i Kristiansund med helseinnovasjonssenteret, campus og nytt distriktsmedisinsk senter. Et regionsenter som blomstrer gir ringvirkninger i hverdagen for våre innbyggere.

Mange er alt i gang med julestria. Jeg vil derfor avslutte med et ønske om at alle bruker litt mer tid sammen med sine kjære i jula. Skapene er alt fulle av ting, og vaskebøtta finner du igjen i januar også.

Med ønske om en riktig god og fredfull jul til alle i Tingvoll.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags