Oppdølsstrandtunnelen: Norges reineste tunnel?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevBare for å fjerne enhver tvil: Jeg elsker Oppdølsstrandtunnelen. Det virker som om det er snart 100 år siden vi stirret bekymret opp i fjellsiden på tur på jobb eller fritidsaktiviteter. Tunnelen har gitt oss en ny hverdag, en trygg jobb- og skolevei med høy tilgjengelighet. På de fleste dager i året kommer vi oss også raskere inn til sentrum enn før. Men etterhvert som forelskelsen blekner, så ser man små ting i hverdagen som irriterer litt.

La oss si at jeg er enig i at tunnelen faktisk må vaskes 10-12 ganger i året, det er helt sikker gode vedlikeholdstekniske prinsipper som fastetter intervallet. La oss også si at jeg aksepterer at kolonneperioden være 18-02, til tross for at en forskyving i tid hadde gjort det mye enklere å rekke fotball, volleyball, innebandy osv. Da må det være mulig å kommet opp med ett eller annet varslingsregime som gjør det litt mer forutsigbart for oss som er så avhengig av denne veistrekninga! Jeg klarer rett å slett ikke å huske på å sjekke 175.no eller "Veimeldinger i Sunndal, Surnadal, Tingvoll, Oppdal, Rindal og Nesset" på Facebook hver dag. Og hver dag må til, for varslene kommer etter det jeg kan forstå mindre enn 24 timer før oppstart. Til tross for at det er overveiende sannsynlig at Ottem Transport (utførende entreprenør på vaskingen) har planlagt jobben lang tid i forveien. På lik linje med at Børset Skog og Veg (trafikkregulering) sannsynligvis også har planlagt sitt oppdrag med mer enn noen timers varsel.

Sett fra sidelinja ser det faktisk ut som om man gjennomfører jobben etter et strengt planverk, uansett vær og føreforhold. Mandag 14.01.19 stod vi i kø i Modalen og ventet på å slippe gjennom med følgebil. Det var svært glatt, og dårlig sikt i kastene. Et lite øyeblikks uoppmerksomhet fra en tungtransportsjåfør med litt for dårlige dekk, så risikerer man at kolonnekøen blir omdannet til et trekkspill. Jeg vet ikke om hvert enkelt oppdrag risikovurderes, magefølelsen min når jeg stod der i går tilsa at dette kanskje burde vært gjort en annen dag. Men så er jeg kun en bilist.

Hvis man slavisk følger en kalender for å gjennomføre tunnelvaskinga, kan man da ikke publisere denne kalenderen slik at vi vanlige bilister, som også i stor grad lever våre liv etter kalendere og avtaler, får en større mulighet til å synkronisere oss med kolonnetider? Hvis svaret på dette er nei, så skulle jeg gjerne sett at noen som har noe med dette å gjøre kan forklare meg hvorfor.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags