Det går mot valg, og stortingspolitikerne fyller lommene med penger

Av
DEL

LeserbrevNå nærmer valg igjen og jeg lurer på om det er noen av stortingspolitikerne fra Høyre, Frp, Ap, KrF, Venstre og MGP som kan se pensjonister og uføre i øynene og fortelle dem at det er greit å underregulere trygdene med 0,75% hvert år i forhold til lønnsutviklingen i landet. Men samtidig mener de samme partiene at det er helt greit å motta en gasje som følger lønns- og prisstiging. Jeg må bare spørre, har en virkelig magemål til å ta i mot dette gasjetillegget samtidig med at de underregulerer trygdene?

Eneste som hele tiden har satt et stempel på dette er SV i alle år de har sittet på Stortinget. Nå har også Rødt begynt å røre på seg i spørsmålet etter å ha blitt valgt inn på Stortinget. Men helt siden SV kom inn og ville senke gasjetillegget har en fått høre at dette er kun symbolpolitikk. Hva skal en da kalle underreguleringen av pensjonister hvert år, er det ranspolitikk det skal hete da? I år krever SV 35 kroner i måneden til landets toppolitikere i lønnsøkning, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Det er nemlig samme påslag som pensjonistene har fått. Høyre og FrP har de siste årene underregulert trygdene «like mye» som de har underegulert trygdene gjennom de årene de har styrt landet med 3,75%, så etter mitt syn trenger ikke stortingsrepresentantene og regjeringsmedlemmer noe gasjetillegge dette året. Men det verste er at de som er minstepensjonister skal leve av knapt 199.000 kroner året, noe som er langt under det EU har satt som fattigdomsgrense for Norge. Så en kan lure på om en i hele tatt har mot til å se disse i øynene å fortelle de at de er så lite verdt og at de selv er så høyt hevet over disse at de er så mye mere verdt at de kan la de leve fra hånd til munn. Selv får de like mye som norsk fagbevegelse for å få dekt pris- og lønnsvekst, mens minstepensjonister skal få litt så de slipper å gjøre som uteliggere og finne rester i søppeldunker sammen med unger til uføre som har mistet barnetillegget.

Jeg møtte et av disse barna i en større by i Norge, han måtte ut og se etter rester i søppeldunker på grunn av at foreldrene hadde så store kostnader forbundet til medisiner og egenandeler at det var eneste måten å få noe å spise hjemme hos dem. I tillegg fikk de hver 14. dag matpose av Frelsesarmeen. Er det slik vi skal bli stolte å fortelle at vi lever i et av de rikeste landene i verden? Det virker slik at vi skal være stolte over å kunne gi stortingspolitikerne i pose og sekk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags