Barnefattigdom

Av
DEL

LeserbrevDet er i Norge i dag 10000 barn som lever i fattigdom her i landet, ikke så veldig mye å skryte av i et land som mange mener flyter i melk og honning.

Høyre og Frp sin løsning var å ta bort barnetillegget til uføretrygdede, fjerne frukt og grønt fra skolene, sikkert et en god måte å redusere barnefattigdom på etter liberal og konservativ politikk. Og jo mer en gir i skattelette til de kondisjonerte jo mer reduseres fattigdommen blant barn.

Når disse mytene kommer opp i hodene til liberale og konservative, hvorfor øker da fattigdommen blant barn? Er det for at det er så stor innvandring til Norge? Men er ikke tallene som kommer fram i Statistisk Sentralbyråd feil?

Mulig det er feil etter hva en ønsker å gi i skattelette til kondisjonerte, men barna som må stå der sulten og uten muligheter for å ta del i venneflokkens aktiviteter forstår ikke politikken.

Det etterlyses mer politi for å få bukt med ungdomsgjenger og ungdomskriminalitet. For å si det slik, dette er en ønsket politikk fra Høyre, Venstre og KrF når de ikke er i stand til å utligne barnefattigdom. Barn som vokser opp med minimale ressurser til å ta del i aktiviteter som klassekamerater og venner får delta i er veien til kriminalitet en kort vei inn i dette. Her finnes det masse litteratur om temaet, men som sikkert ikke har kommet verken de kondisjonerte eller Høyre, Frp, Venstre eller KrF for øret.

I dag leste jeg om en norsk enslig ufør kvinne i Drammen. Fire barn med kroner 4000 i måneden til mat for fem personer. Hvor mye blir det da igjen til fritidsaktivitet til barna. Når jeg leser dette blir jeg flau, og kjenner jeg blir sint og oppgitt over politikken som føres. Det er jo lettere å hyle om mere politi enn å gjøre noe med fattigdommen blant barn, det kan jo hende at det kommer noen penger til våre nye innvandrere, for det er lettere å overse disse barna å heller rope om mere politi.

Det er ikke for ingen ting vår partileder Lysbakken SV har satt barnefattigdom høyt på listen over tiltak som må gjøres noe med, og helst så fort som mulig. Disse barna til fattige foreldre kan bli en kjempestor ressurs for landet om de får mulighet til å delta i samfunnet, og ikke som i dag føle at de er en kvise på samfunnets rygg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags