En slenger

Inger Helene Hagen Sira er Høyres toppkandidat.

Inger Helene Hagen Sira er Høyres toppkandidat. Foto:

Av
DEL

LeserbrevKommunevalg og stortingsvalg er to forskjellige ting. Lokalt handler det veldig mye om folk. Derfor er det mulig å stemme på forskjellige partier ved stortingsvalg, fylkestingsvalg og lokalvalg. Eller man kan stemme det samme partiet ved alle tre valgene. Dette er nemlig opp til velgeren selv – en demokratisk valgmulighet vi har i Norge. På denne måten er det lettere å holde politikerne til ansvar. Og samtidig utfordrer det deg som velger til å ikke bare «stemme lojalt som man alltid har gjort.»

En annen veldig viktig demokratisk mulighet du har i et lokalvalg, er å gi en slenger. Valgdirektoratet beskriver slengere slik: «du kan føre opp kandidater fra et annet parti eller liste som du ønsker å gi en personstemme til.» Man kan gi opptil seks slengerstemmer på stemmeseddelen.

Jeg mener det er flere dyktige politikere på tvers av listene – både på rød og blå side. Derfor har jeg selv benyttet meg av muligheten til å gi slengerstemmer ved hvert eneste kommunevalg jeg har stemt.

Jeg vil oppfordre deg som velger til tre ting:

1. Bruk stemmeretten og stem ved valget.

2. Stem på den lista med de sakene du lokalt er mest enig med, og som du mener har flest politikere du ønsker inn i kommunestyret.

3. Benytt deg av anledningen til å gi slengere til dyktige folk på andre lister.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags