Høyre må også tåle debatt

Jakob Vorren.

Jakob Vorren.

Av
DEL

LeserbrevI valgomaten til VG svarer Høyres andrekandidat Asbjørn Tronsgård utdypende på spørsmålet om kommunen bør ta imot, bosette og integrere flere asylsøkere i dag at «Vi vil ikke ha sjanse til å få flere asylsøkere i arbeid fremover. Vi vil i så fall bosette til arbeidsledighet». Mittspørsmål fikk ordførerkandidat og 4.kandidaten til å rykke ut, uten at de svarte ut det faktiske spørsmålet.

Det var aldri min intensjon å insinuere at Sunndal Høyre var fremmedfiendtlig eller ikke ønsker å utvikle vårt lokalsamfunn i det de mener er riktig retning. Jeg var bare uenig med Sunndal Høyre i påstanden ovenfor. Jeg mener det påligger et samfunn som vårt å stille opp når folk i nød trenger hjelp, trenger ett sted å bo, ett samfunn å leve i.

De kunne fortelle meg at jeg utmerket godt visste hva Høyres offisielle asyl- og innvandringspolitikk var. Dessverre er ikke den så lett å få øye på. I en regjering hvor Venstre på ene siden skryter av at Frp har tapt i innvandringspolitikken og Frp på andre siden som kan fortelle at det aldri før har vært så få asylsøkere i Norge og alt er takket være Sylvi Listhaug og Frp.  I rommet mellom disse to ytterkantene er det så vidt jeg kan se lite rom for at Høyre kan føre en «forutsigbar, streng og rettferdig asyl- og innvandringspolitikk» for å sitere Svein Anders Grimstads svar til meg. Derfor er det for meg vanskelig å forstå hva som faktisk er Høyres asyl- og innvandringspolitikk.

Slik jeg leser den politiske situasjonen nå har Høyre avviklet sin primærpolitikk for å beholde regjeringsmakta. Det ser man gjennom bompengekrisen som raser i landet nå og opptar all spalteplass som burde blitt brukt å på diskutere meninger og uenigheter i kommune- og fylkestingspolitikken. Det er tross alt der det er valg i år.

Asbjørn Tronsgård har sikkert mange prisverdige egenskaper. Erfaringer fra fredsbevarende styrker og det private næringsliv er gode å ta med seg inn i et kommunestyre. Likevel er personlige egenskaper uinteressant i debatter om politikk. Mitt spørsmål var om dette utspillet var å anse som Sunndal Høyres offisielle politikk all den tid deres andrekandidat har skrevet det i valgomaten til VG.  

Videre kan Håkonsen fortelle at jeg er en erfaren politiker, jeg er takknemlig for at noen har lagt merke til det, men forstår ikke hvorfor det er relevant for diskusjonen. Jeg håper at Arild Håkonsen kan fortelle meg hvor i mitt leserinnlegg jeg sa at Sunndal Høyre var fremmedfiendtlige og innvandringsfiendtlig. Så vidt jeg kan lese står det ingen steder. Det er i så fall Håkonsens tolkning av egen partifelles utsagn.

Uansett hvor uinteressant en filologisk diskusjon er påhviler det alle politikere å uttrykke seg presist. Jeg klarer ikke lese de to innleggene fra Høyre som annet enn en innrømmelse at det ikke var tilfellet denne gangen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags