Ulikhet

Av
DEL

Leserbrev

Arbeiderpartiet tror på et samfunn med små forskjeller og store muligheter. Vi tror at vi skaper det beste samfunnet sammen. Et samfunn med små forskjeller er ei framtid der alle er med, og alle blir sett.

Folk i Norge gjør sitt beste hver eneste dag. Men regjeringen gjør ikke sitt beste for folk i Norge. Etter 6 år med Frp og Høyre er resultatet her: de med mest får enda mer, mens de med minst får mindre. Resultatet etter 6 år med høyrepolitikk er at forskjellen mellom folk vokser fortere enn noen ganger før. For første gang i historien er ikke Norge lenger et likhetssamfunn.

Stadig flere må planlegge livene sine til hver minste detalj for å få endene til å møtes. Folk gjør sitt beste for å få ting til å gå rundt, men FrP og Høyre gjør ikke sitt beste for disse folka. Når folk sier at hverdagen er et slit og at det er vanskelig å få endene til å møtes, er svaret fra regjeringen smålige kutt.

Folk som står utenfor arbeidslivet opplever å få kutt i dagpengene sine. Folk i Finnmark har fått kutt i barnetrygden. Uføre, kronisk syke, gravide og brannskadde har mistet retten til gratis fysioterapi. Barna har mista skolefrukten. Og Norges aller rikeste har fått rekordhøye skattekutt i gave av Frp og Høyreregjeringa. I dag eier de aller rikeste i landet en femtedel av all formue i Norge.

Hvert eneste år er det 15 000 elever som dropper ut av videregående. 9000 unge yrkesfagelever står uten læreplass. 50 000 75 000 unge står utenfor arbeid og utdanning. Dette valget handler om vår felles framtid. Da trenger vi politikere som bruker de store pengene på å løse utfordringene vi unge står overfor i dag, ikke politikere som lukker øynene og ikke lytter når vi unge sier klart ifra at nok er nok.

Derfor er jeg glad for at Arbeiderpartiet vil prioritere skole, arbeid og helse fremfor skattekutt til Norges aller rikeste. Arbeiderpartiet går til valg på en lærlinggaranti slik at ingen elever skal stå med lua i handa og ikke få lærlingplass etter to år på yrkesfag. Vi ønsker at helsesykepleier skal være tilstede på alle videregående skoler slik at elevene har noen å snakke med når dagen er kjip. Til slutt ønsker vi å innføre gratis skolemat på skolen for alle, slik at alle kan møte skoledagen gode og mette.

Våre lokalsamfunn handler om våre liv, og det handler om vår felles framtid. Jeg vil ha politikere som forstår oss, og som kjemper for oss. Derfor stemmer jeg Arbeiderpartiet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags