Våronna er her, hva vil du så?

Ulf og Tassen i potetåkern

Ulf og Tassen i potetåkern Foto:

Av
DEL

LeserbrevFokuset må igjen rettes på de nære ting. Hva kan vi gjøre for hverandre? Hvordan kan vi nå stå sammen for å bygge opp landet vårt? Alt er her, ennå! Det er fortsatt håp, om vi velger å snu NÅ! Vi kan velge å se, velge å høre, velge å ta til oss advarsler. Nå må vi endre kurs!

Vi behøver norske gårder og vår norske natur. Glede oss over at vi kan dyrke jorden vår og lage mat. Kappes om å tjene hverandre i de nære ting. Høres det fremmed ut? Ha omsorg for hverandre? Hva er det vi mennesker behøver for å leve? Et sted å bo, et rom med en god seng å sove i, enkel sunn mat og rent vann. Har det virkelige liv blitt «kjedelig» for de aller fleste? Hvem i dag verdsetter at de er friske og at vi allerede har alt? Må vi bli syke for å lære oss å være takknemlige for at vi er friske? Må vi miste tilgangen til mat og drikke for å våkne opp og forstå? Må vi miste våre kjære før vi forstår at vi mennesker behøver hverandre? Men da er det vel for sent?

Fokus på hva vi kan gjøre sammen for å forhindre mer skade. En syk kropp er ikke et mål, likevel gjør de fleste alt de kan for å bli syke, og hvordan kan vi hjelpe hverandre å bli friske igjen? Kan vi innrømme at vi har gjort feil? Er vi villige til å forandre på en livsførsel som beviselig er skadelig, ikke bare på enkeltmennesker, men som er i ferd med å ødelegge hele planeten vi bor på. Landet vårt er en ubrukt ressurs! Naturen skal fra og med i dag FREDES! Småbruk, Landbruk skal verdsettes, forvaltes og bygges opp igjen. Men hvem vil høre, hvor mange er det ikke som fortsatt setter penger før liv og helse. Hvor mange setter stolthet før sannhet?

Egen vinning framfor hensyn til andre? Hvor mange vil i dag reise seg og kjempe for det de har kjært? Er det mange nok som elsker naturen vår? Er det mange nok som bryr seg om sin neste? Nå er våronna her og vi kan fortsatt så i en god jord. Hva vil du så? Det er ditt og mitt ansvar at det vi sår i dag skal høstes som LIV og HELSE, – ikke bare for oss selv, men også for dem som kommer etter oss. Naturen og jorda vår skal forvaltes ikke ødelegges.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags