(Østlendingen)

I flere fjellområder både i sør, vest og nord er det sendt ut varsel om fare for snøskred.

– Man skal ikke så veldig høyt opp før regnet går over til snø. Det er til og med skredvarsel noen steder som man kan følge på varsom.no, sier meteorolog Magnus Ovhed hos Meteorologisk institutt.

Han legger til at det ikke er så uvanlig at det kommer skred på denne tiden.

– I fjellet kommer snøen tidlig på høsten, og hvis det får bygge seg opp, kan det bli snøskredvarsel ganske tidlig, forklarer han.

Se vårt interaktive værkart nede i saken

Sjansespill

Meteorologen kan ikke love at vi får et hvitt dekke over hele landet før jul.

– Det spørs. De siste årene har det vært sånn at skal man være sikker på snø, må man enten holde seg i Nord-Norge eller komme seg opp i høyden, sier Ovhed.

Dermed er det et sjansespill å satse på at det er stabilt med snø til jul i deler av Vestlandet, på Østlandet og Sørlandet.

Grått og sol

Den kommende helgen blir det ganske fuktig og skyet vær på Østlandet.

– Dette varer hele helgen, og det ser ut som det kan vare en god stund, selv om snøen kan komme noen steder, som i Innlandet og høyere steder.

På Vestlandet kan det bli ganske fint vær i helgen, selv om det vil variere. Deler av lørdagen blir det fint, men et nedbørområde trekker inn på slutten av dagen.

– Altså både regn og opphold, men når det er opphold, kan det bli ganske all right. Det er østlig vind og et lettere skydekke som kan sprekke opp, og da blir det bra i perioder, sier han.

Fint vær i nord

Det blir et ganske fint vær også nordover i landet.

I Møre og Romsdal og Trøndelag kan man få finvær både lørdag og søndag.

– Lørdag ser det ut til å bli en del sol. Den er ikke stabil, for nedbørsområder truer både fra svensk side, i nord og lenger sør, men det kan trekke forbi ganske raskt, trøster han.

Dette gjelder også for Nord-Norge, med ganske gunstig vindretning i Nordland, Troms og deler av Finnmark.

– Også her kan det bli perioder både på lørdag og søndag med fint vær. Fortsatt er det ganske mildt, selv om det ligger på minussiden i denne delen av landet, sier meteorologen.