Trafikken flyter fint, og det er lite kø etter pinsehelgen, ifølge Vegvesenet. Noen mindre ulykker i Sør-Norge har dog bidratt til noe forsinkelse.

– Det ser ut til at det var feil å anta at det ville bli lange køer hjem etter pinsehelgen i dag. Det er nesten ikke antydning til noe kø, sa trafikkoperatør Mette Brunes i Statens vegvesen til NTB i 18-tiden.

– Kanskje folk har reist før, eller kanskje de utsetter reisen enda en dag. Det er ikke godt å si.

Trafikkulykker

Ifølge Statens vegvesens oversikt var det mandag kveld kø bare på noen få strekninger i Oslo-regionen.

I 18-tiden var det 15 minutters forsinkelse på E18 mellom Grelland og Hanekleivtunnelen i nordgående retning. Årsaken var at en bil måtte berges.

I 17-tiden var tre biler med til sammen ti personer involvert i en trafikkulykke på E6 ved Svinesundsbrua på svensk side. Fem av dem ble lettere skadd. Veien ble åpnet igjen i 18-tiden.

Instefjordtunnelen i Gulen i Vestland ble stengt etter en motorsykkelulykke klokken 16. To personer ble fraktet til sykehus, og veien ble åpnet igjen i 18-tiden.

Rolig nordover

I Nord-Norge er det forholdsvis rolig.

– Det er ikke mye kø på veiene her i nord, men vi ser for at det blir noe ekstra trykk på ferjesambandene, sier trafikkoperatør Kristin Storrø, som har ansvar for Nordland, Troms og Finnmark.

Et snøskred sperret fylkesvei 63 i Innlandet mandag ettermiddag, men bortsett fra det var det fin flyt i trafikken i Innlandet, Trøndelag og Møre og Romsdal, sier trafikkoperatør Hans Petter Riddervold Hårsvær til NTB.

(©NTB)