Tre minutter ut andre ekstraomgang steg Eivor Ulvund til værs og headet inn 3-2-målet som sikret Moldes J19-lag NM-tittelen i fotball etter seier over Klepp.

Klepp hadde aldri tapt en cupfinale i J19 før fredagens oppgjør, og rogalendingene kunne ta sin sjette tittel med seier.

De stilte også som favoritter, men de klarte ikke å vinne til tross for at de fleste av lagets spillere er i 1. divisjon til vanlig, mens de fleste av Moldes spillere holder til i 2. divisjon. Moldes J19-jenter gjorde som Moldes G19-gutter gjorde tidligere fredag. De vant NM-finalen.

Eivor Ulvunds heading avgjorde kampen og var hennes andre scoring i kampen. Til sammen har Moldes storspiss scoret ni mål i årets NM.

– Dette betyr jævlig masse. Jeg er helt målløs. Fotball er livet, og vi har jobbet hardt mot dette. Det gikk ikke så bra i serien, og cupen har vært en gulrot for oss, sa tomålsscorer Eivor Ulvund til NRK.

20 minutter var spilt da ledermålet kom, og det var også signer Ulvund. Hun mottok en fin ball inne i 16-meteren av en avanserende Sanna Mahle, og deretter vendte hun av oppasseren og sendte ballen høyt og uttakbart i det lengste krysset. Det var en lekker scoring av spissen.

Utligning

Rett før pause utlignet Klepp i det som var en morsom og fartsfylt omgang i Oslo-regnet. Sofie Bjørnsen gjorde aller meste selv da hun dro seg forbi to motspillere ute på venstresiden før hun avsluttet langs bakken fra skrått hold. Det var en fortjent utligning etter de første 45 minuttene.

12 minutter ut i 2. omgang tok Klepp ledelsen. En lang ball havner på hodet til Ingeborg Skretting, og andreballen ble plukket ned av Ine Tveit som skjøt ballen på halv volley fra rundt 17 meters hold. Ballen gikk inn helt inne ved stolpen og utenfor rekkevidde for Moldes keeper Mari Dahle.

Ekstra

Molde ga seg ikke. 2-2-scoringen kom i det 66. minutt. Solveig Slemmen skjøt i Klepp-spiller og ballen spratt ut til Elin Golmen. Hun skjøt på direkten og ballen gikk i mål i via den samme spilleren som stoppet Slemmens forsøk, og dermed var Klepps keeper Maria Sandvik utspilt.

Flere scoringer kom ikke, og da måtte det spilles 2 x 5 minutter ekstraomganger. Molde hadde mest krefter igjen. De var i avslutningen av kampen også, selv om Klepp også var best i lange perioder av kampen.

– Tungt. Jentene hadde fortjent mer enn 2.-plass, mente Klepps trener Bjarte Hovland.

– Dette er stort og magisk. Jeg sa det før ekstraomgangene at dette skulle vi ta, og det gjorde vi, sa Moldes trener Kjell Arne Hestad.

Aura Avis er på stadion og kommer med mer fra kampen!