Vi har snakket med kinosjefen i Sunndal, Steinar Husby, om kinotilbudet for barn og unge i høst. Det er mange filmer å velge mellom. Det er filmer han tror barn og unge vil like. Vi spurte om hvilke filmer for barn og unge de viser i høst.

– Ja, hvilke filmer er det vi ikke har? Vi har god tro på «Tre nøtter til Askepott». Den kommer på den store kinodagen som førpremiere. Disney kommer også med ny film. «Ron i ustand» og «Adams family 2», sier Husby. Den store kinodagen arrangeres lørdag 7. november.

Av andre filmer som kommer i høst kan vi nevne «The French Dispatch», «Brillebjørn feirer jul», «Petter Kanin hopper hjemmefra» og «Aksel».

– Er det mange som drar på kino?

– Ja, absolutt. Barnefilmer er populært blant familier med barn fra 3–6 år. Og mange fra alderen 10–12 går med vennegjengen, sier han.

Husby forteller at kreative animasjoner er populært. Det kan for eksempel være filmer som Boss Baby 2, som har gått på kino tidligere.

Men et besøk på kinoen, er ikke bare å se film. Det er også å kjøpe snacks i kiosken før filmen starter. Husby vet hva som er det mest populære å kjøpe.

– Duobegeret med popkorn og baconsnacks, slush og kjærlighet på pinne er veldig populært i kiosken.

Du har kanskje lurt på hvem det er som bestemmer hvilke filmer som vises? Det er det Steinar Husby som gjør, men han får god hjelp av kinoforbundet og fra filmdistributører til å velge filmene som folk kan være mest interessert i. Han tar også imot råd fra publikum.

– Hvis noen har et ønske om en film, så er det bare å ta kontakt, oppfordrer kinosjefen.