Ansvarlig redaktør Ingrid Ellevset sier hun håper mange vil benytte seg av muligheten.

- De som ikke leser Aura Avis så ofte, kan nå få et innblikk i hva vi leverer hver dag, helt kostnadsfritt.

Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes.

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

Aura Avis har hatt en god vekst i antall abonnenter og plusslesere de siste par årene.

- Det er noe vi gleder oss over, og vi håper på fortsatt vekst framover. Vi har et mål om å være tett på både folk og hendelser i lokalsamfunnet, og ser av responsen at det er noe leserne setter pris på.

Eksklusivt for abonnenter

Tilbudet kommer nå, i forbindelse med at Aura Avis gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler i avisa vært tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at Aura Avis sin tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep. Da systemene ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken.

- Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, sier Ellevset.

Abonnementssystem nede

En rekke systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet.

Dette har enkelte konsekvenser for eksisterende abonnenter.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.

Her er noen av sakene vi har publisert den siste tida, som alle nå kan lese: