Nå kan innbyggerne i Sunndal bestille koronatest på nett

På nett: Nå kan alle i Sunndal bestille Covid 19-test på nett.

På nett: Nå kan alle i Sunndal bestille Covid 19-test på nett. Foto:

Av

Fra torsdag 17. september kunne innbyggere i Sunndal kommune selv bestille koronatest på nettet.

DEL

På denne måten kan nå test bestilles uten å måtte ha kontakt med fastlege eller legevakt først. Det betyr da mindre ventetid på telefon, samtidig som legekontor og legevakt får færre telefoner og dermed får frigitt tid til annen drift.

Bestillingen av koronatest gjøres på nettstedet c19.no. Løsningen er utviklet av Kristiansund kommune, og Sunndal kommune er en av flere andre kommuner som nå tar nå i bruk løsningen.

c19.no krever pålogging med elektronisk ID, og man må oppgi kontaktinformasjon og krysse av for om det gjelder time til seg selv eller til en annen person. Umiddelbart etter at skjema er sendt inn, kommer informasjon om når og hvor man skal møte opp. Ventetiden vil avhenge av test-kapasiteten.

Det er viktig at alle følger de til enhver tid gjeldende kriterier for testing før timebestilling. Disse finnes på Folkehelseinstituttet sine sider, eller på helsenorge.no (koronasjekk).

Alternativt kan test bestilles ved å ringe infeksjonsklinikken på tlf. 907 14 174, som er betjent fra kl. 10 – 14 alle hverdager.

Den som trenger legeundersøkelse må kontakte fastlegen sin på samme måte som før.

Sunndal kommune tar i bruk bestillingsløsningen torsdag 17. september.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken