(Tidens Krav:) Sikringsarbeidet av Kvanne ferjekai starter snart.

Det melder Møre og Romsdal fylkeskommune i en pressemelding torsdag morgen.

Arbeidet skal starte mandag 21. juni. Arbeidet vil foregå på kvelden og natten og vare fra 21.15 til 05.15. Det vil jobbes på kaia fra mandag kveld 21. juni til fredag morgen 25. juni. Arbeidet vil begynne på igjen søndag kveld, 27. juni, før det etter planen skal være ferdig tirsdag morgen, 29. juni.

Ny entreprenør

I arbeidsperiodene blir siste avgang fra Rykkjem kl. 21.00 med retur fra Kvanne kl. 21.15, opplyser fylkeskommunen i pressemeldingen.

Arbeidet skulle starte i april, men entreprenøren som skulle spunte langs steinfyllinga kom ikke med mannskap og utstyr til Kvanne som føresett. Fylkeskommunen valgte derfor å avslutte avtalen.

Entreprenør dukket ikke opp: – Håper på snarlig oppstart

Innhenting av ny entreprenør samtidig som Statsforvaltaren stilte krav om at arbeidet ikke skulle komme i konflikt med gyting i elva og hekkesesongen for fugl gjorde at sikringen måtte utsettes til slutten av juni.

Vil merke arbeidet

Fylkeskommunen informerer om at mange som bor på Kvanne vil merke arbeidet godt selv om boligen deres ligger utenfor området med støy høyere enn regelverket tillater.

- Vi har stor forståelse for at støyen kan oppleves som en belastning og vil gjøre det vi kan for å gjennomføre arbeidet så effektivt som mulig. Det vil hjelpe å holde ventiler, vindu og dører lukket de nettene vi må arbeide, sier prosjektleder Hallvard Rangnes i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Fylkeskommunen har hatt god dialog med Surnadal kommune og kommuneoverlegen i tillegg til Norsk Hydro i forberedelsene

Enstemmig vedtatt: Vil kutte fergetakstene med 10 prosent

Ny arbeidsperiode i august

Sikringen av sjøbunnen som skal hindre ytterligere utvasking fra ferjene startar i slutten av august og vil vare i to uker. Massen som ligg på sjøbunnen i dag må fjernes og erstattes før 42 betongmadrasser, som veier 9,8 tonn hver, blir lagt utover bunnen for permanent sikring.

Også da vil det jobbes fra kl. 21.15-05.15 fordi det blir jobbet fra lekter der ferja vanlegvis legger til.

Disse arbeidene gir mindre støy, men det blir også gjort ein støyanalyse for dette arbeidet. Om det er

boliger som får støy over grenseverdiane i regelverket, får de tilbud om overnatting en annen plass, opplyser fylkeskommunen i pressemeldingen.

Status for kaia på Rykkjem

På Rykkjem ferjekai er pelingen på kaia ferdig og monteringen av stålkonstruksjonene er i gang. Kaia skal også få nye fenderpanel. Arbeidet her kan gjennomføres utan konsekvenser for ferja.