Den nye regjeringen la frem sitt forslag til statsbudsjett i dag, her er det mye politikk som jeg ikke skal begi meg ut i helheten på. Men noe av det skal jeg dåg ta meg tid over og reflektere litt ved.

I vår kommune har vi et styre som en kan si er en lenke av regjeringen.

I dagens statsbudsjett blir det tildelt betydelige midler til kommunene, jeg tok en rask tur på kalkulatoren og kom frem til at Sunndal kommune vil få ca 2,3 millioner kroner ekstra. Men det var også andre midler som kommunene også får tilgang til blant annet forvaltning av skog.

Jeg tror nok at de fleste har fått med seg at jeg er en ivrig turgåer i nærmiljøet, nettopp derfor var jeg en forkjemper og en pådriver for at vi må ha turmuligheter i nettopp nærmiljøet. Jeg var mang en gang inn til ordføreren og luftet mine ideer, mang en gang følte jeg at jeg gikk derifra med lite optimisme og forståelse. Men etter noen år så var plutselig arbeidet i gang med det som nå kalles Driva-promenaden Jeg har vandret på stiene der i flere år og ser at det er noe folket som bor i sentrum og Sande-området bruker flittig. Jeg brukte skogen mye som barn også men da var den større fordi det da ikke var et boligfelt.

Jeg lanserte en plan for noen år siden om at det hadde vært bra for de sentrumsnære turmulighetene at det også hadde vært en gang- og sykkelbro eksempelvis der trappen opp til "Texaco-bakken" er. Dette fordi det blant annet er et stort friluftsområde «midt» i sentrum men som allikevel er langt unna, samtidig så gir det også en annen turopplevelse når en får gått en rundtur. Bonusen med det blir også det at for de som bor i Verksbyen kan sykle til skolen med en kortere veg.

Men det jeg har sett over flere år er at skogen i feks. Keila og Fagerhaugan er full av trær som har falt ned eller som står der og råtner slik at skogen kveles.

Jeg mener om kommunen har så god råd at de kan bruke millioner på et «luftslott» som Vinnutrappene, så kan jeg ikke fatte at det ikke skal brukes midler på lokalbefolkningen. En død skog tar ikke CO2 fra luften, det er som om jeg med astma ikke skal ta medisiner for da klarer jeg ikke å «stjele» mere en 70 % av lufta.

Jeg inviterer herved ordføreren, hans kollegier samt etatsledere til en vandretur langs Driva promenaden

Agenda for turen er å belyse små grep for trivsel i nærmiljøet.