Otto Jespersens udødelige Nazi-Per kommer i tankene når jeg hører på politikere fra Rødt, og leser det de skriver. For å sitere ett av gullkornene til Nazi-Per «Nazisme for meg er vel først og fremst respekt for alt liv. Ja, også det å hjelpe andre uten at man alltid skal ha noe igjen for det selv!». Nazi-Per var lei seg for det med krigen som hadde gitt Nazismen et ufortjent dårlig rykte. For meg er et Nazi-Per i partilederdebatt for partiet «Brunt» akkurat like absurd som det som nå skjer i Norge med Rødt.

I en stor undesøkelse fra 2008 ble det avdekket et stort gap mellom kunnskapen unge har om de to store totalitære ideologiene vi har sett i moderne tid; Nazismen og Kommunismen. Selv om Kommunismen drepte mennesker i 40 år i Europa (28 år lengere enn Nazismen) og nå har rundet 100 millioner registrert drepte, oppleves Kommunismen som ideologi nærmest som stuerent i mange kretser. Mange har fått lære om Auzwich, Hitler og kanskje vært med de hvite bussene i regi av skolen. Det er kanskje på tide at ungene også får lære litt om Gulag-leirene og Pol Pot også?

Rødt sier og skriver at de ønsker å skrote måten vi organiserer Norge på. Dette skal ifølge programmet foregå via en «demokratisk revolusjon». Det Rødt driver med er intet mindre enn totalitarisme-vasking. Slik det ser ut på meningsmålingene kan nå et totalitært parti (Rødt) bli en del av det parlamentariske grunnlaget for en regjering. Dette har ikke skjedd siden 2. verdenskrig og er både skremmende og oppsiktsvekkende. Hvorfor ønsker Rødt en slik voldsom endring? Fordi Norge i Rødt sine øyne er et skakkjørt land.

Jeg leser med interesse elendighetsbeskrivelsen i Aura Avis i dag av Rødts Silje Alise Ness og Sigve Torland. Disse lever i en alternativ virkelighet. Norge er for 16. gang kåret til verdens beste land å bo i (HDI-indeksen til FN), nylig ble Norsk helsevesen kåret til verdens beste (The Commonwealth Fund), og vi er blant landene i verden med minst ulikhet (bl.a. 6. best blant alle OECD land). Dette er altså landet som Rødt synes bør utsettes for en revolusjon. Kommunisme har vist seg å ende i totalt kaos, fattigdom, totalitarisme og død overalt hvor det har vært forsøkt. Men vi kan vel tåle litt kommunisme hvis vi kan få gratis tannhelsetjeneste?

Vi får håpe vi slipper å våkne til marerittet der minister Moxnes åpner sin tiltredelsestale med noe alá «Kommunisme er for meg vel først og fremst respekt for alt liv..». Eller for å sitere avslutningsavsnittet i Rødt sitt prinsipprogram: «Når en etter hvert kommer stadig nærmere målet om et samfunn uten undertrykking, i harmoni med naturens tålegrenser, vil det være mulig å se konturene av et klasseløst samfunn: en verden der alle mennesker er like mye verdt – og der grunnprinsippet er «yte etter evne, få etter behov». Det var dette Karl Marx kalte kommunisme».

Husk å stem – det kan være din frihet som står på spill!