Gå til sidens hovedinnhold

Neste uke starter Sunndal vaksineinnkalling for aldersgruppen 55–64 år

Denne uka er det satt 300 vaksinedoser, og de aller fleste er andre dose. Totalt er det nå satt 4140 vaksinedoser i Sunndal, og vel 1.900 innbyggere er fullvaksinerte (27 %). Gruppe 4, 65–74 år, vil være fullvaksinert, mens de siste i gruppene 5,6 og 7 får første dose i neste uke.

I neste uke vil vi starte opp med vaksinering av gruppe 8, alder 55–64 år. De første vil få innkalling i løpet av denne uka (starter med de eldste). Denne gruppa er ganske stor, og det vil avhenge av leveransene av vaksiner framover hvor lang tid det vil ta å komme gjennom denne gruppa. Vi har fortsatt ikke fått informasjon om leveransene framover for sommeren.

FHI har besluttet å utvide tidsintervallet mellom første og andre dose av mRNA-vaksiner fra 6 til 9 uker, fra og med gruppe 8. Dette for å bidra til at flere blir vaksinert tidligere. Sunndal kommune vil i utgangspunktet forholde seg til intervall på 9 uker fra og med gruppe 8. Det tas imidlertid forbehold om at dette kan bli endret fra FHI sin side.

Praktisk informasjon til deg som skal ha vaksine

Alle får innkalling på SMS fra Helse-Norge, med lenke til helsenorge.no hvor time bekreftes/avkreftes (pålogging med IDporten). Enkel veiledning for dette finnes på kommunens hjemmeside. Dersom du ikke får til å logge på eller bekrefte selv, ta kontakt med kommunens vaksinasjonstelefon.

Husk utfylt egenerklæringsskjema. Dette kan printes ut fra kommunens hjemmeside, eller hentes ved servicekontoret på rådhuset, biblioteket eller kulturhuset.

Møt presis til timen (5-10 min før), for å unngå ansamlinger på vei ut/inn av vaksinasjonslokalet.

Kommentarer til denne saken