Nils-Erik Ulset (Tingvoll IL) tok sølv i forrige VM i kanadiske Prince George, og paralymisk bronsemedalje for to år siden. Den gangen ble skiskytter-VM arrangert sammen med para-langrenn. Nå er Ulset sulten på sin første gull-medalje siden 2013.

– Det er klart jeg drømmer om VM-medalje. Jeg har trent godt gjennom sesongen og er mer forberedt nå enn jeg har vært på mange år. Jeg håper å markere meg og hevde meg i toppen, forteller den meritterte skiskytteren fra Tingvoll.

I verdenscupen på Lillehammer i desember sikret Ulset tredjeplass på sprinten med ti treff. Landslagstrener Lars Berger er spent på hva den erfarne skiskytteren kan få til i VM. Ulset har en lang rekke meritter å vise til, med blant annet tre gull-, fem sølv- og to bronsemedaljer i Paralympics. I tillegg har han tre gull-, fem sølv-, og to bronsemedaljer fra VM.

– Jeg har stor tro på Nils-Erik. Han har vist god form i det siste, og har solid mesterskapserfaring, forteller Lars Berger, som er trener for IPC-laget til Norges Skiskytterforbund.