Nordmøre får ny katolsk biskop

Erik Varden blir ny katolsk biskop for Trøndelag og Møre og Romsdal.

Erik Varden blir ny katolsk biskop for Trøndelag og Møre og Romsdal. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Abbed Erik Varden blir katolsk biskop av Trondheim stift av Den katolske kirke. Der hører også Møre og Romsdal inn.

DEL

Utnevnelsen av Varden, som får tittelen biskop-prelat, ble kunngjort av Bernt Eidsvig, biskop i Oslo katolske bispedømme, i St. Olav domkirke i Trondheim tirsdag.

Erik Varden er født 13. mai 1974 i Sarpsborg og vokste opp på Degernes. Han har med et par avbrudd bodd de siste 30 årene i Storbritannia. Varden konverterte til den katolske tro i 1993, melder Katolsk.no.

Utnevnt av paven i september

Varden opplyser at han fikk beskjeden om at paven hadde utnevnt ham til biskop av Trondheim 19. september. Han ser fram til oppdraget.

– Minnet om gjestfriheten, rausheten og gløden jeg møtte i Trondheim i fjor, da jeg hadde æren av å holde olsokforedrag, er meg til stor trøst når jeg nå innser hva det vil si å gjøre oppbrudd fra det som har vært mitt hjem, min familie, sier han.

– Jeg har kjent Erik Varden i 25 år, og jeg vet jeg har god grunn til å gratulere dere og Kirken i Norge med hans utnevnelse til Trondheim. Hvis jeg skal bruke tre adjektiver for å beskrive ham, gjør jeg ham urett, men av og til må man forenkle ting: Han er omsorgsfull, lærd og rettferdig, sier biskop Bernt Eidsvig.

Katolsk.no skriver at Erik Varden i de årene har Varden vært abbed i cistensienserklosteret Mount St. Bernard, England, og at han har vist seg som en fremragende administrator; med stor dyktighet har han lagt om klosterets produksjon fra melk til øl.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken