- Pizzabakeren kommer til Sunndal! Det kan William Gulliksen bekrefte overfor Aura Avis. Han var en av tre som grunnla kjeden i 2003. I dag er Pizzabakeren en av de raskest voksende pizzakjedene i landet - og Gulliksen ser ikke bort ifra at etableringen i Alti Sunndal blir nummer 200 i rekka.

- Ja, jeg tror vi er på nummer 196 nå, så det kan godt hende, sier han. Gulliksen påpeker at det ikke er noen andre som har etablert så mange spisesteder rundt om i hele landet som Pizzabakeren.

Til sammen solgte kjeden pizza for 1,3 milliarder kroner i 2020, noe som er 100 millioner kroner mer enn året før.

- Hva er hemmeligheten?

- God pizza, ganske enkelt!

"Nybakte bunner hver dag"

Pizzabakeren setter sin ære i nybakte bunner og god smak. Virksomheten er basert på take away, der kundene enten henter selv, eller får levert pizza på døra. Det blir ingen restaurant, forklarer Gulliksen. Etableringen kommer i den delen av Alti Sunndal som vender ut mot den store parkeringsplassen. Gulliksen sier det er viktig for dem å være lett tilgjengelig.

Han sier kjeden har stor tro på etableringen i Sunndal.

- Vi kommer dit folk bor. Derfor kommer vi også til Sunndal, fordi folk har ønsket at vi skal etablere oss der.

Arbeidene med å gjøre lokalene klare, er så smått i gang. Snart skal det ansettes folk.

- Vi trenger mellom ti og femten ansatte, det er som regel mye deltidsarbeid og mange ungdommer som jobber for oss, forklarer Gulliksen. Pizzakjeden baserer seg på franchisetakere. Slik blir det også i Sunndal. Det er Jan Egil Larsen som blir franchisetaker. Han har flere Pizzabakeren i fylket; Molde, Ålesund og Ulsteinvik, og har vært i kjeden i 15 år.

Populær

Leiekontrakten er etter det Aura Avis erfarer ennå ikke underskrevet, men utleier og leietaker er enige om etableringen. Senterleder Pål Kristoffersen sier at Alti Sunndal er fornøyd med å få en ny aktør på plass i butikksenteret, og peker på at dette vil være med på å gi senteret enda større allsidighet. Han sier at det trolig vil være størst aktivitet på kveldstid og helg rundt Pizzabakeren. Kristoffersen legger til at lokalene som kjeden skal inn i, er det som tidligere var lager og kontor for Rema 1000. Snart begynner arbeidet med å bygge om lokalene til pizzabakeri.

Pizza ser ut til å være populær mat i Sunndal. Det finnes flere pizzarestauranter i sentrum, og det er også pizza å få kjøpt på bensinstasjonene. Også i butikksenteret er det flere med flat mat på menyen. Kristoffersen påpeker at pizza er Norges mest populære middagsmat, og Pizzabakeren er også av den klare formening at det er plass til én aktør til.

- Vi vurderer markedet som bra, sier Gulliksen.

Han sier at kjeden har fått en fantastisk mottakelse på andre steder, og at lovordene er mange om pizzaen. Han viser til Årnes, der det i fjor ble stilt spørsmål til ungdommen om hva som måtte til for at de skulle bli boende i bygda. Et av svarene var at de ville ha Pizzabakeren til stedet. Kjeden tok dem på ordet - og åpnet dørene på Årnes like etter. På åpningsdagen i januar solgte de 250 pizzaer.

Nå håper Gulliksen at også folk i Sunndal setter pris på etableringen.

- Ta godt imot oss. Vi gleder oss!