Dette skjedde i natt: Brann i Brøndbos bilopphoggeri og alarmerende økning av meslinger

Oslo  20150102.
Bjarne Brøndbo deltar i underholdningsprogrammet "Hver gang vi møtes" som har premiere på TV2 lørdag. Fredag møtte artistene pressen i Oslo.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo 20150102. Bjarne Brøndbo deltar i underholdningsprogrammet "Hver gang vi møtes" som har premiere på TV2 lørdag. Fredag møtte artistene pressen i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 1. mars.

DEL


Enebolig overtent i Lillehammer

Samtlige beboere kom seg ut da en enebolig ble overtent i Lillehammer. Alle fire ble sendt til legevakt og sjekket for røykskader.

Nødetatene ble varslet om brannen klokken 4.22, skriver politiet på Twitter. Da de kom fram, fant de boligen overtent.

Brann i Brøndbos bilopphoggeri

Et bilopphoggeri i Trøndelag som er eid av D. D. E-vokalisten og artisten Bjarne Brøndbo, brant natt til fredag. Ingen personer er skadd. Slukkingen har hatt god effekt, og brannen har ikke spredt seg til lokaler hvor det er brennbare stoffer.

– Det oppleves veldig dramatisk, sier Brøndbo til Adresseavisen.

Libyske rivaler enige om valg

Lederen for den internasjonalt anerkjente regjeringen i Libya er blitt enig med en rivaliserende militsleder om at det må holdes valg i det krigsherjede landet.

Regjeringssjef Fayez al-Sarraj og Khalifa Haftar, som leder militsen Libyas nasjonale hær (LNA) møttes i Dubai onsdag.

Alarmerende økning av meslinger

En ny rapport fra UNICEF viser at 98 land rapportert flere tilfeller av meslinger i 2018 sammenlignet med 2017. Økningen var størst i Ukraina, Filippinene og Brasil.

I tillegg har flere land som tidligere har blitt erklært meslingfrie, rapportert tilfeller. Norge, som ifølge Folkehelseinstituttet ikke hadde noen tilfeller av meslinger i 2016 og bare ett i 2017, hadde i fjor 12 smittetilfeller.

NY Times: Trump fikk svigersønnen klarert

Donald Trump trosset rådgivernes bekymringer og ga ordre om å sikkerhetsklarere svigersønnen Jared Kushner på høyt nivå i fjor.

Anonyme kilder sier til New York Times at presidenten satte til side bekymringene til etterretningsfolk, daværende stabssjef John Kelly og daværende advokat i Det hvite hus, Don McGahn.

(©NTB)

Artikkeltags