Dette skjer i dag: Nye regler for EU-kontroll

OSLO  20160119.
Eksos fra biler i vinterkulden i Oslo tirsdag morgen.  
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

OSLO 20160119. Eksos fra biler i vinterkulden i Oslo tirsdag morgen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 8. februar.

May til Dublin

Storbritannias statsminister Theresa May har samtaler med sin irske kollega Leo Varadkar.

Status for grensen mellom britiske Nord-Irland og EU-medlemmet og republikken i sør er det vanskeligste spørsmålet i forbindelse med britenes planlagte utmeldelse fra EU.

Rapport om Norges forsvar

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) presenterer rapporten «Hvordan styrke forsvaret av Norge? – et innspill til ny langtidsplan (2021–2024)» i et frokostmøte i lokalene til Oslo Militære Samfund.

Første spadetak for universitetsbygg

Statsminister Erna Solberg (H) markerer byggestart på det som blir Norges største universitetsbygg, Livsvitenskapsbygget. Bygget skal huse 1.600 studenter og 1.000 ansatte ved Universitetet i Oslo.

Nye regler for EU-kontroll

Bilereiere skal i større grad selv kunne bestemme når de sender bilen på EU-kontroll. Kravene til kompetanse og godkjenning av kontrollører skjerpes, noe NAF tror vil øke prisen med noen hundrelapper.

Spellemann-nominasjoner

Fredag formiddag offentliggjøres de nominerte til Spellemannprisen 2018. Ankomst kl. 12. Pressekonferansen starter kl. 12.30 i Rococosalen. Mange av artistene skal være til stede under kunngjoringen i Rococosalen på Grand Hotel i Oslo.

Prisene deles ut på Chatesu Neuf i Oslo 30. mars. Showet, som skal ledes av Julie Bergan og Tarjei Strøm, sendes på NRK1.

(©NTB)

Artikkeltags