MDG håper på nei til deponi: — Dette er 70-tallspolitikk

Carl Johansen, førstekandidat i Møre og Romsdal MDG.

Carl Johansen, førstekandidat i Møre og Romsdal MDG.

Møre og Romsdal MDG håper kommunestyret i Nesset vil følge formannskapets innstilling under møtet kommende torsdag, og si nei til giftdeponiet i Nye Molde kommune.

DEL

— Dette prosjektet er å snuble baklengs inn i fremtiden. 70-tallet bør kun etterlignes når det gjelder episk rockemusikk, ikke når det gjelder miljøpolitikk. Giftdeponiet er å skyve ansvaret over på kommende generasjoner, og er lite annet enn en variasjon over å grave ned giften og håpe at det går bra, slik man gjorde på 70-tallet, sier Carl Johansen, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne i Møre og Romsdal.

Partiet reagerer sterkt på at begrepet sirkulærøkonomi misbrukes av tilhengerne av deponiet. Å deponere fremfor å resirkulere, er det motsatte av sirkulærøkonomi, og vil være med å utsette overgangen til en bærekraftig og ansvarlig ressursbruk. Både svovelsyre og flyveaske kan i dag gjenvinnes, og dette er det vi må gjøre. Ved å tvinge forurenser til å betale, skaper vi fremtidsrettede, grønne arbeidsplasser, i stedet for arbeidsplasser basert på manglende demokrati og utrygg giftlagring, framholder Johansen.

— MDG har stor forståelse for behovet for grønne arbeidsplasser i Nesset. Nye Molde kommune bør gå i dialog med fylkeskommunen, nabokommunene og staten om hvordan kommunen kan bli en pådriver i det grønne skiftet, og hvilke arbeidsplasser distriktet er spesielt egnet for.

MDG har i sin klimaplan tatt til orde for en omfattende omstilling i Møre og Romsdal for å møte klimaendringene, og her står næringslivet sentralt.

Artikkeltags