Kraftig bobilvekst i Møre og Romsdal

SLÅR ALLE REKORDER: Salget av bobiler har fortsatt å øke gjennom sommeren. Etterspørselen er spesielt høy i Møre og Romsdal. (Foto: Jon-Petter Thorsen/Aptum)

SLÅR ALLE REKORDER: Salget av bobiler har fortsatt å øke gjennom sommeren. Etterspørselen er spesielt høy i Møre og Romsdal. (Foto: Jon-Petter Thorsen/Aptum) Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den sterke økningen i salget av bobiler fortsetter med full styrke, viser nye bransjetall. Pilene peker spesielt bratt oppover i Møre og Romsdal.

DEL

Sterk salgsvekst for bobiler løftet bestanden til nytt rekordnivå i løpet av fjoråret. Nå viser fersk statistikk at utviklingen fortsetter i samme spor. Møre og Romsdal er blant fylkene som utmerker seg med høyere etterspørsel enn landsgjennomsnittet.

– Etter utløpet av juli har bransjesalget i 2018 nå akkurat passert 3000 nye, norskregistrerte bobiler. Det er 18 prosent høyere enn på samme tid i fjor. For vårt fylke isolert er antallet 323 enheter, som er 26 prosent flere enn for samme periode i 2017, sier Jon Arne Torset, daglig leder i Ferda Ålesund AS.

Også etterspørselen etter campingvogner har tatt seg opp den siste måneden.

– For juli ligger bransjesalget av nyregistrerte vogner på landsbasis snaut åtte prosent høyere enn for samme måned i fjor. Hittil i 2018 ligger vi allikevel seks prosent bak fjoråret. Dreiningen over mot bobiler har vært et gjennomgående trekk ved campinginteressen gjennom flere år, sier Torset.

Flytter og utvider

Ferda er landets største forhandlerkjede målt i antall utsalgssteder. I Møre og Romsdal forberedes nå en utvidelse av kapasiteten gjennom flytting til nye lokaler.

– Nord-Vestlandet er en viktig landsdel for vår bransje, med stor omsetning av bobiler og campingvogner. Vi har høye, lokale ambisjoner, og ønsker å legge best mulig til rette for å kunne betjene alle caravankunder, sier Torset.

Byggingen av et nytt anlegg er i gang på Håhjem. Her får Ferda et funksjonelt og moderne bygg på 2000 kvadratmeter, med god kapasitet for både salgsutstilling og verkstedtjenester.

– Vi regner med å kunne være på plass i løpet av første kvartal 2019, sier Torset.

Nødvendig strukturendring

Ferda Ålesund ble etablert gjennom en overtakelse av Skorpen og Myren Bil AS i 2017. Senere er også forhandleren Caravanservice fusjonert inn i selskapet.

Som kjede består Ferda nå av til sammen ni avdelinger fordelt på syv fylker.

–Vi tror på fortsatt markedsvekst, og mener profesjonalisering og effektivisering er viktig for å ta del i denne veksten. Derfor har vi stilt oss i front for en strukturendring vi anser som helt nødvendig, sier Kåre Johan Røinås, markedsdirektør i Ferda.

Kjeden har et uttrykt mål om å bli ledende i hele Norden.

Artikkeltags