Einar med grisef(laks) - tre lakser på knappe to timer

Einar Mæhle med sine tre lakser i løpet av knappe to timer; på 11, 10 og 8,5 kilo.

Einar Mæhle med sine tre lakser i løpet av knappe to timer; på 11, 10 og 8,5 kilo.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Einar Mæhle ser nesten vantro ned på dagens fangst i Driva. Tre store lakser i løpet av to knappe timer.

- Jeg kan ikke huske å ha tatt tre lakser i en smekk før, sier den rutinerte laksefiskeren. Og han har vært med på de gylne årene i Driva på begynnelsen av 1970-årene.

Det var i firetida torsdag ettermiddag Mæhle startet å fiske i Litjhølen på Mæle-sida. Det ble ikke mange kastene før den første beit på. Fisken tok langt nede på hølen. Mæhle dro laksen med seg oppover, og storlaksen fulgte motvillig med.

- Det var ikke mange utras før den lå på land, sier Mæhle. Laksen ble veid til ti kilo blank.

Fiskebørsens ansvarlige var i Angvika og hadde ikke muligheter til å komme på kort varsel. Mæhle fortsatte derfor fisket. På andre eller tredje kastet etter at den første lå på land, hogg det på en ny laks, akkurat på samme plassen. Prosedyren ble den samme, dra laksen oppover i hølen. Og så lå det to lakser på land. Denne var på elleve kilo.

Der var en noe mer opprømt fisker som tok kontakt med børsen for andre gang. Da var vi på vei hjemover, og vi avtalte å møtes i elva for fotografering av dagens dobbel.

- Men jeg drar ned i Kleivhølen. Vi kan møtes der, sa Mæhle.

En halv time senere svingte vi av på parkeringsplassen ved Kleivhølen. Der står Mæhle med et lurt glis. For mens fiskeren ventet på fotografen ble det tre kast i Kleivhølen, ny laks på Møresilda, og med kleppehjelp av Ola A. Gikling lå dagens tredje laks på land. En ny stor laks på 8,5 kilo.

- Jeg tok 12 lakser i fjor - og mistet 13 - forteller Mæhle, som er godt i rute til å slå det resultatet i år. Nå har han fire lakser så langt, og det går mye fisk på elva. Det lover bra for fortsettelsen...

Her finner du laksebørsen: Alle fangster 2017

Årets største lakser: Ti på topp

Se også bildeserie: Årets gladlakser

Artikkeltags