Over 55 arrangementer i Møre og Romsdal under Friluftslivets uke

Foto: Lill Haugen.

Foto: Lill Haugen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Friluftslivets uke 2018 blir større enn noensinne. Bare i Møre og Romsdal alene kan man velge mellom over 55 arrangementer og aktiviteter å delta på mellom 1. -9. september.

DEL

Friluftslivets uke 2018 åpner med det den nasjonale sove-ute-aksjonen #nattinaturen. I fjor sov opp mot 100 000 ute den første lørdagskvelden i september.

- Konseptet for #nattinaturen er enkelt; alle er invitert med ut. Det spiller ingen rolle om man setter opp teltet i hagen eller på fjellet, henger opp hengekøya i skogen bak huset, eller rett og slett bare drar dyna ut på balkongen for én natt, sier Heimdal.

- Dette er en ypperlig anledning for foreldre til å ta med barna på teltovernatting for første gang. Og man trenger ikke å overkomplisere - for et barn vil en telttur i hagen fremstå som et like stort eventyr som noe annet, sier Heimdal videre.

Vokser for hvert år

Friluftslivets uke har vært en tradisjon hver høst siden 1993, men vokser for hvert år, i takt med at friluftsinteressen i Norge øker.

I den nasjonale aktivitetskalenderen for Friluftslivets uke, kan man finne det som skjer i fylket man bor i, uansett hvem som arrangerer. Til nå er det over 1200 registrerte arrangementer i kalenderen – noe som er ny rekord.

I Møre og Romsdal går over 55 arrangementer og turer av stabelen under Friluftslivets uke, med flere lokale #nattinaturen-arrangement, Kom deg ut-arrangementer, fotturer, introjakt og introfiske. På https://friluftslivetsuke.no/fylke/more-og-romsdal/ kan man se alle de over 55 arrangementene og aktivitetene som skjer i Møre og Romsdal fra lørdag 1. september.

- Målet med uken er å få flest mulig ut i naturen, og det er tydelig at dette er en feiring det norske folk setter pris på. Friluftslivets uke er også en flott mulighet til å oppdage nye turmuligheter i sitt nærområde, og lære mer om hva de lokale lagene og foreningene har å tilby av aktiviteter, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

For alle

Friluftslivets uke åpner med sove-ute-aksjonen #nattinaturen lørdag 1. september, mens det søndag 2. september er Kom-deg-ut-dagen og Friluftslivets dag på en rekke steder i landet. Uken avsluttes med Teltjakten søndag 9. september.

Det er Norsk Friluftsliv, paraplyorganisasjonen for 17 norske friluftslivsorganisasjoner, som står bak den landsdekkende feiringen. Men arrangementene og aktivitetene som foregår over hele landet, er i regi av en rekke ulike organisasjoner, friluftsråd, lokale lag og foreninger, kommuner og privatpersoner.

Fakta om Friluftslivets uke 2018:

- Arrangeres landet over 1.-9. september

- Uka åpner med sove-ute-aksjonen #nattinaturen lørdag 1. september

- Paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og dens 17 medlemsorganisasjoner står bak feiringen

- På www.friluftslivetsuke.no finner man over 1200 arrangementer, fordelt på fylker og datoer

Artikkeltags