Stadig færre rammes av influensa

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Stadig færre nordmenn rammes av influensasyke, og de siste to ukene har nivået sunket fra middels til lavt på landsbasis.

DEL

Det fremgår av Folkehelseinstituttets (FHI) ukentlige rapport for uke 9.

1,8 prosent av dem som oppsøkte lege i forrige uke, ble diagnostisert med influensalignende sykdom. Til sammenligning var andelen på 2,3 prosent både i uke 8 og i uke 7. Andelen influensalignende sykdom ser ut til å ha nådd toppen i uke 7, ifølge FHI.

– Antall innlagte med influensa avtar også. Det ser dermed ut som om utbruddet har nådd sitt toppunkt og nå er på hell, heter det i ukesrapporten.

242 personer ble innlagt forrige uke, og alle tilfellene dreide det seg om influensa A (H1N1). Dette er en etterkommer av viruset som utgjorde pandemien i 2009 og da ble kalt «svineinfluensa». Viruset har siden sirkulert jevnlig og regnes nå som et normalt sesonginfluensavirus.

Mens intensiteten var lav på landsbasis, var den middels i Møre og Romsdal, Buskerud og Troms.

Ifølge FHI forventes det at influensaviruset vil fortsette å sirkulere en god stund fremover og de oppfordrer derfor personer i risikogruppene til å vaksinere seg. Over 1,6 millioner nordmenn befinner seg i risikogruppen for alvorlig influensa, blant dem kronisk syke, eldre og gravide.

(©NTB)

Artikkeltags