Hydro kutter 2.200 ansatte: – Inntjeningen har rett og slett vært for lav

Konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

Konsernsjef Hilde Merete Aasheim. Foto:

Av

Aluminiumsgiganten Norsk Hydro varsler kutt av 2.200 ansatte innen 2023. Det er ikke kjent hvor mange som rammes i Norge.

DEL

Totalt rundt 2.200 ansatte kommer til å miste jobben fram til 2023 sammenlignet med 2018-nivået, skriver Dagens Næringsliv.

– Fra dag én har jeg vært tydelig: Inntjeningen har rett og slett vært for lav, sa konsernsjef Hilde Merete Aasheim på starten av Hydros investordag tirsdag.

Hvor mange som vil miste jobben i Norge, er fortsatt ikke klart, men Hydros finansdirektør Pål Kildemo varsler at både administrasjonen på Vækerø og Hydros valseverk i Holmestrand og på Karmøy kommer til å miste ansatte.

Det skal kuttes 1.200 ansatte ved anlegg for såkalt ekstruderte produkter. Ett av disse ligger på Magnor i Hedmark, men det er ingen konkrete planer for dette anlegget, opplyser informasjonsdirektør Halvor Molland til NTB.

Pressverket på Magnor har rundt 100 ansatte.

– Bevare arbeidsplassene

– Vi må gjennom dette for å bevare resten av arbeidsplassene, sier Hydros toppsjef Aasheim.

Totaltallet på 2.200 inkluderer den varslede nedbemanningen på 735 personer ved Hydros valseverk i Tyskland og Norge.

Under Hydros investordag sa Aasheim at selskapet må bedre de økonomiske resultatene med kostnadskutt og omstillinger, og hun varslet kraftige endringer.

Ifølge DN lovet Aasheim totalt 7,3 milliarder kroner i økte driftsresultater de neste fem årene gjennom kutt og harde prioriteringer.

Resultater, ikke vekst

Konsernsjefen la overfor investorene vekt på at Hydro ikke lenger skal prøve å vokse videre, men bedre de økonomiske resultatene med kostnadskutt og omstillinger.

Hydro-aksjen faller på Oslo Børs tirsdag ettermiddag. Ved 15-tiden omsettes den for 32,95 kroner, en nedgang på 1,6 prosent fra åpningskursen.

Det siste året har aksjekursen falt rundt 30 prosent, mens utviklingen den siste måneden har vært 20 prosent i positiv retning.

Fakta om Hydro-kuttene

* Rundt 2.200 ansatte kommer til å miste jobben i perioden fram til 2023. Tallet er sammenlignet med nivået i 2018.

* Ifølge børssidene har Norsk Hydro per nå 35.000 ansatte i 40 land.

* Administrasjonen kuttes med 250 ansatte. Dette er både i Norge og i andre land der selskapet er.

* 1.200 av de ansatte som må gå, jobber med såkalte ekstruderte produkter på Magnor i Hedmark.

* Fra før er det kjent at virksomheten i Valsede Produkter kuttes med 735 ansatte i Norge og Tyskland. Dette tallet er inkludert i de 2.200.

* Det er ikke kjent hvor mange som totalt mister jobben i Norge, men Hydro varsler at det blir færre ansatte både i administrasjonen på Vækerø i Oslo og ved valseverkene i Holmestrand og på Karmøy.

Kilder: Dagens Næringsliv , E24 , Norsk Hydro

Artikkeltags