Hydro Sunndal i tredje kvartal: – Svakere enn det som langsiktig kreves

Fabrikksjef Roar Ørsund ved Hydro Sunndal.

Fabrikksjef Roar Ørsund ved Hydro Sunndal.

Onsdag presenterte Hydro Sunndal et overskudd før renter og skatt på 70 millioner kroner i tredje kvartal.

DEL

Fabrikksjef Roar Ørsund sier det økonomiske resultatet er preget av fortsatt høye råvarepriser og lav pris på aluminium, men at produksjon og drift i Sunndal fortsetter å levere godt.

– Resultatet i tredje kvartal er på nivå med andre kvartal, men er fortsatt svakere enn det som langsiktig kreves for at vi skal kunne utvikle og fornye anleggene slik vi ønsker. Produktetterspørselen fra markedet er også svakere enn vi kunne ønske oss, men vi jobber med det vi kan påvirke selv, som er sikker og stabil drift og høy kvalitet på produktene, sier fabrikksjef Roar Ørsund.

God sikkerhetstrend fortsetter

Sikkerheten til de ansatte er som alltid øverste prioritet, og Ørsund er fornøyd med å legge bak seg et kvartal uten skader med fravær.

– Vi hadde dog en skade med medisinsk behandling i tredje kvartal, og det er én skade for mye.

– Vi skal være en god arbeidsplass der folk ikke skader seg på jobb. Vi arbeider kontinuerlig for å bedre sikkerheten i våre anlegg, både for egne ansatte og for kontraktører, sier Ørsund.

Etter en økning i årets tre første måneder er sykefraværet på vei ned igjen til 3,5 prosent for tredje kvartal. Snitt for årets 9 første måneder er på 4,75%.

Store investeringsprosjekter nærmer seg ferdigstillelse

Hydro Sunndal er nå inne i en hektisk innspurt for de store investeringsprosjektene med opprusting av massefabrikken, økt strømstyrke i elektrolysen og en ny produksjonslinje for støpelegeringer. Noen av anleggene er overtatt av driftsorganisasjonen, og strømstyrken og produksjonen i elektrolysen økes nå gradvis. I fjerde kvartal 2020 vil man se full effekt av dette.

– Økt produksjon og økt effektivitet i anlegget er viktig for å posisjonere oss for framtida, sier Ørsund.

Entusiasme og forbedringer

- Vi er tilgodesett med en meget entusiastisk og kompetent organisasjon som hver dag arbeider med å forbedre arbeidsoperasjoner og utstyr og med det bidra til å bedre Hydro Sunndals bunnlinje. Det er meget motiverende å møte entusiastiske medarbeidere som hele tiden søker forbedringer, dette er en forutsetning for å lykkes i en konkurranseutsatt bransje som dette, sier Ørsund.

Artikkeltags